Malmö stad Grundskoleförvaltningen · Publicerad 15 mars

Som rektor har du det övergripande ansvaret på skolenheten. Rektor leder, utvecklar och organiserar arbetet i enlighet lagar och styrdokument. Som rektor ansvarar för pedagogiskt utvecklingsarbete på Klagshamns rektorsområde. Du har ansvar för mål, budget, personal och kvalitet samt mandat att delegera i vissa frågor. Rektor ansvarar för de arbetsmiljöuppgifter som hen har fått. I uppdraget ingår samverkan med andra förvaltningar, myndigheter, vårdnadshavare, närsamhället och andra skolenheter. Rektors närmaste chef är utbildningschefen för det område som skolenheten tillhör. Som rektor ingår i områdets rektorsgrupp. Rektorns uppdrag kopplas till det strategiska ramverket för varje elevs bästa skola avseende skolledning där rektor ansvarar för de övergripande VAD:en.

Tillsammans med övriga chefer och ledare ingår det i ditt uppdrag att verka för ett socialt hållbart Malmö där varje elev ges likvärdiga möjligheter att nå uppställda mål. Organisationen ska präglas av lärande, där erfarenheter och kunskaper sprids och utvecklas mellan medarbetare, ledare och verksamhet. Ditt ledarskap ska präglas av öppenhet och av en stark vilja att skapa goda relationer i organisationen och gentemot våra samarbetspartners. Du ska vara drivande i att skapa en kreativ och trygg arbetsmiljö för våra elever och medarbetare. Du är ambassadör och verkar för att Malmös samtliga grundskolor är attraktiva för elever och föräldrar samt att våra arbetsplatser är kända för att ge de allra bästa förutsättningarna för det pedagogiska uppdraget och ledarskapet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk examen med pedagogisk inriktning. För tjänsten krävs pedagogisk erfarenhet och chefserfarenhet inom skola som skolledare eller annan likställd chefserfarenhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda andra chefer.

Vi söker dig som har förmåga att driva, leda och utveckla andra. Du är strukturerad, tydlig och analytisk. Du har ett lösningsfokuserat förhållningssätt och en förmåga att skapa goda relationer med elever, föräldrar och kollegor. Vi förutsätter att du ser varje elev utifrån ett helhetsperspektiv och att du har en positiv elevsyn.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
+ Läs mer om jobbet
Om arbetsplatsen
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också! Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling! Klagshamns rektorsområde består av Klagshamnsskolan F-2 med 185 elever och Strandskolan åk 2-9 med 600 elever som tillsammans bildar ett rektorsområde. Vi vill att elever, personal och föräldrar ska känna stolthet över sin skola och en förutsättning i detta är vår öppna kommunikation och goda relationer. Skolan har 47 lärare, fem förstelärare, en förste fritidspedagog och en god elevhälsa. Klagshamns rektorsområde har högpresterande elever med hög måluppfyllelse och trivseln är hög bland personalgruppen. Nu söker vi en rektor som vi fortsätta att driva den pedagogiska verksamheten tillsammans med skolans tre biträdande rektorer och administrativa chef. Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga