Malmö stad Serviceförvaltningen · Publicerad 9 jan

Är du intresserad av en utmanande och utvecklande ekonomtjänst? Då ska du läsa vidare! Serviceförvaltningens ekonomiorganisation söker en ekonom som kommer att arbeta verksamhetsnära. Dina främsta ansvarsområden kommer vara att ge service till en avdelning med budgetering, uppföljning, prognoser, rapportering, utbildning samt delaktighet i bokslutsarbete och redovisningsfrågor. Du kommer också få stötta controllerfunktionen vad gäller t.ex. analyser, kalkyler, prissättning samt vara delaktig i andra uppgifter och projekt inom den avdelning som du arbetar med men också för hela serviceförvaltningen.

Kvalifikationer
Erfarenhet av liknande arbete och personlig lämplighet är av stor betydelse för tjänsten och vi söker dig som förstår den kommunala ekonomin såväl som mer affärsmässiga modeller. Du är serviceminded och tycker om att ha mycket kontakt med verksamheten och ser det som utmanande att hitta metoder att pedagogiskt kommunicera ekonomi. Du har lätt för siffor och kan analysera och se samband med verksamheten. Du är van vid att arbeta självständigt men arbetar också gärna tillsammans i team. För dig är det en självklarhet att leverera kvalitet och du arbetar på ett systematiskt, metodiskt och pålitligt sätt. Krav: * Civilekonom el motsvarande akademisk examen * Flerårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter * Goda IT-kunskaper i Officepaketet, framförallt Excel * Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift Det är ett plus om du har erfarenhet från arbete med stora ekonomisystem, Raindance eller andra IT-system/verksamhetssystem och Qlikview. Det är också en fördel om du har erfarenhet av arbete med prisberäkningar och kalkylering.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
+ Läs mer om jobbet
Om arbetsplatsen
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Med Malmö stads verksamheter i fokus medverkar serviceförvaltningen till en modern stad för alla Malmöbor. Vi är uppdelade i fyra avdelningar och erbjuder våra kunder allt från färdtjänst till IT och att svara i Malmö stads växel. Vi underhåller gator, parker, grönytor och stränder, förvaltar Malmö stads alla byggnader och ser till att våra skolelever får god, varierad och näringsriktig mat. Kommuntjänster har drygt 400 anställda inom fem olika verksamhetsområden. Uppdraget är att tillhandahålla kvalitativa, hållbara och kostnadseffektiva administrativa tjänster till Malmö stads förvaltningar och till Malmöborna. Kommuntjänster erbjuder likvärdig service, hög tillgänglighet och professionellt bemötande.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
29 jan
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1