Malmö stad · Publicerad 26 nov 2021

Vi söker nu en ny sektionschef till särskilt boende Päronskogen i delat ledarskap.

Päronskogen är ett kombinerat vård- och gruppboende som består av 38 lägenheter. Boendet har en stor lummig trädgård och är omgiven av vackra grönområden. Päronskogen ligger i centrala Malmö och Mobilia köpcentrum finns en kort promenad bort.

Vi erbjuder ett spännande och varierande chefsuppdrag där du får vara med och göra skillnad för Malmös äldre. Vårt huvudfokus är att bedriva vård och omsorg med god kvalitet för att skapa trygghet för våra äldre och anhöriga.

Arbetsuppgifter

Som sektionschef med delat ledarskap arbetar du tillsammans med en chefskollega och har ansvar för verksamheten, ekonomi och budget på Päronskogen. Du har det övergripande ansvaret för din personalgrupp. Du arbetar aktivt med arbetsmiljö, rehabilitering, bemanning, kompetensutveckling, medarbetarsamtal och lön.

Du leder och följer upp arbetet på sektionen utifrån gällande lagstiftning, förordning och föreskrifter. Du har ett nära samarbete med dina medarbetare och vägleder dem för att säkerställa att de klarar sitt uppdrag samt att god vård och omsorg till våra äldre upprätthålls. I ditt arbete eftersträvar du tillitsbaserad styrning och ledning.

Som sektionschef ingår du i enhetens ledningsgrupp där du tillsammans med andra sektionschefer bedriver utvecklings- och förbättringsarbeten för att bibehålla bra kvalitét och effektiva verksamheter. Du har stor möjlighet att påverka det gemensamma arbetet och på så vis värna om Malmö Stad som en attraktiv arbetsgivare.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant högskoleexamen. Du har tidigare erfarenhet av arbete som chef och är på så vis trygg i ditt ledarskap. Du har erfarenhet eller kunskap om äldreomsorg och har ett brinnande intresse för vår målgrupp. Du är strukturerad i ditt sätt att arbeta och planerar och driver ditt arbete på ett effektivt sätt.

Vi söker en sektionschef som är en närvarande och coachande ledare samt har god samarbetsförmåga. Du är lyhörd och har lätt för att skapa och behålla goda relationer. Du stödjer dina medarbetare i deras dagliga arbete och skapar engagemang och delaktighet med mål att driva verksamheten framåt.

Vi söker en person som har förmåga att fatta beslut och starta upp aktiviteter utifrån organisationens riktlinjer. Du är ekonomiskt medveten och arbetar för en god ekonomisk hushållning på sektionen.

För att lyckas i uppdraget ser vi att du har en bra kommunikativ förmåga. Det krävs därför goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift. För uppdraget krävs även god digital kompetens.

Vi söker dig som har ett stort engagemang för äldreomsorg och som tillsammans med oss vill arbeta utifrån vår ledstjärna ”Varje dag är viktigast”. Vi välkomnar nyfikenhet och öppenhet och erbjuder dig som sektionschef ett meningsfullt uppdrag i bästa samverkan.

Låter detta som ett intressant uppdrag för dig? Välkommen med din ansökan!

Viktig information till dig som söker jobb i Hälsa-, Vård- & Omsorgsförvaltningen.

När du söker jobb hos oss kommer vi be dig att visa upp ett utdrag ur Polisens Belastningsregister.

Du behöver själv begära ett utdrag ur Belastningsregistret och det gör du via en blankett som du hittar på polisens hemsida: http://bit.ly/polisens-blankett

När du fått ditt utdrag uppvisar du sedan det för rekryterande chef.

Observera att den normala handläggningstiden hos polisen är cirka två veckor, så beställ gärna utdraget i samband med att du söker tjänsten.

Här kan du läsa mer: http://bit.ly/Information-om-utdrag

Om arbetsplatsen

Vi i hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen är med våra ca 5 500 medarbetare Malmö stads näst största förvaltning. Vi har det samlade ansvaret för Malmös hemtjänst, vårdboende, mötesplatser, hemsjukvård och rehabilitering och dess biståndshandläggning. Tillsammans skapar vi en dynamisk och framtidssmart organisation. En organisation som kan möta dagens behov och framtidens utmaningar. Med engagemang, nyfikenhet och hjärta gör vi vardagen enklare för tiotusentals Malmöbor. Följ vår spännande utveckling på https://sv-se.facebook.com/halsavardochomsorg/

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
5 dec 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Chefsbefattningar
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga