Malmö stad · Publicerad 25 mars 2021

Arbetsuppgifter

Nu söker förskoleförvaltningen timavlönade vikarier till alla våra utbildningsområden. För den som är intresserad finns det eventuellt även möjlighet till längre vikariat. Som vikarie i förskolan har du en viktig funktion och du arbetar för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola samt stimulera barnens utveckling och lärande.

Våra verksamheter är öppna måndagar till fredagar mellan kl. 6.30 och 18.30 och de flesta förskolor har behov av vikarier någon gång mellan kl. 7.30 - 17.00. Därför bör du som är vikarie kunna vara tillgänglig större delen av dessa tider.

Förskolans behov kan dyka upp plötsligt och som timavlönad vikarie förväntas du kunna arbeta med kort varsel, i vissa fall redan samma dag.

Förskoleförvaltningen har även OB-förskolor som har öppet måndag - söndag mellan kl. 6-22 året om. Du har därför även möjlighet att arbeta kvällar och helger.

Om arbetsplatsen

Förskoleförvaltningen använder systemet Vikariebanken vid bokning av timavlönade vikarier. Som timavlönad vikarie anger du vilka dagar och tider du har möjlighet att arbeta. När ett kortare vikariebehov uppstår bokas du direkt genom Vikariebanken.

Förskoleförvaltningen är en av Malmös största förvaltningar. Varje dag möter våra 4700 medarbetare 17000 barn och deras vårdnadshavare. Vår vision är att skapa Barnens bästa förskola och nu behöver vi dig! Att ge våra barn de bästa förutsättningarna att växa som människor - det är vad vi gör om dagarna. Som medarbetare hos oss är du med och skapar en rolig, trygg och lärorik förskola för Malmös barn.Tillsammans ger vi varje barn möjlighet till lärande och utveckling genom att leka, skapa och utforska.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Kvalifikationer

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av att arbeta pedagogiskt med barn. Du har avslutad gymnasieutbildning och för att vara aktuell för ett längre vikariat behöver du vara utbildad barnskötare.

För att kunna kommunicera med kollegor och barn är det ett krav att du behärskar det svenska språket i både tal och skrift.

Vi söker dig som:
  • Har förmågan till ett flexibelt arbetssätt - olika barngrupper kräver olika arbetssätt. Bidrar med kreativitet, reflektion och en positiv anda.
  • Är engagerad och entusiastisk - vid många arbetsplatsbyten är det viktigt att ha en nyfikenhet och en förmåga att kunna engagera sig i en ny arbetsmiljö, nya arbetskollegor och nya barngrupper.
  • Har hög social kompetens med ett gott bemötande - för att lätt kunna smälta in i arbetsgruppen och skapa en god kontakt med vårdnadshavarna.
  • Är trygg i din yrkesroll och kan ta egna initiativ.
Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Innan du påbörjar din ansökan bör du ha nedan dokument klara för att bifoga ansökan, annars kommer vi inte att kunna gå vidare med din ansökan.
  • CV och personligt brev
  • Tjänstgöringsintyg från tidigare arbetsgivare. Om du har arbetat i Malmö stad tidigare behöver du inte skicka in detta.
  • Namn och mailadress till två referenser. Som referenser vill vi att du i första hand anger tidigare chefer.
  • Betyg från gymnasieskola eller
  • Resultatintyg eller examensbevis från högskola/universitet
För att du ska få arbeta inom förskola eller annan pedagogisk verksamhet måste vi ha ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten "Begäran om utdrag från belastningsregistret " för blankett 442.5 här.

Intervjuerna kommer att hållas digitalt.

Anställningsform:Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid
Tillträde: Så snart som möjligt enligt överenskommelse

Kontakt

vikariebanken.forskola@malmo.se

Vår postadress:

Vikariebanken

Förskoleförvaltningen
Lugna gatan 82
205 80 Malmö

Telefon: 0729-819 754

Måndag: kl. 10-12
Fredag: kl. 10-12

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/.
Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg - Belastningsregistret.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
25 apr 2021
Omfattning
Deltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Underkategori
Fritidspedagog
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga