Malmö stad · Publicerad 27 juli 2020

Arbetsuppgifter

Som biträdande rektor med ansvar för fritidshem på Örtagårdsskolan blir du en del av en engagerad organisation som brinner för vår mångkulturella skola där ansvar tydligt är uttalat för alla medarbetare. Ledningsgruppen arbetar gemensamt med att leda, organisera och fatta beslut som berör hela skolan i arbetet mot ökat lärande och ökad måluppfyllelse för våra elever samt en god arbetsmiljö för vår personal. I vårt team använder vi oss av våra olika styrkor och kompetenser, både för att stötta och utmana varandra men också för att verksamheten ska utvecklas på ett optimalt sätt. Uppdrag och ansvar är tydligt fördelade och var och en ansvarar för att sin del av verksamheten följer den riktning som hela skolan ska gå i.

Som biträdande rektor med ansvar för fritidshem ansvarar du för samverkan mellan skola och fritidshem. Du har ett starkt engagemang i att tillsammans med lärarna utveckla undervisningens kvalitet, elevernas lärmiljö, skolans värdegrundsarbete samt din personals arbetsmiljö. Du ansvarar för fritidshem på grundskola och har även ett tätt samarbete med biträdande rektor kring fritidshemsverksamheten på grundsärskolan. Ditt huvudansvar kommer vara det systematiska kvalitetsarbetet med att driva och utveckla verksamheten på fritidshemmet. Tillsammans med administratören kan det även komma att bli aktuellt att vara ett stöd i vikariehanteringen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill ingå i vårt ledningsteam på Örtagårdsskolan för att skapa varje elevs bästa skola. Vårt ledningsteam präglas av flexibilitet, nära relationer, arbetsglädje och målmedvetet ledarskap.

Du har akademisk utbildning minst motsvarande kandidatnivå (180 hp) och ser det som meriterande om du är utbildad fritidspedagog. Du har ledarerfarenhet, gärna i en roll som chef eller annat ledaruppdrag i skola. Det är meriterande om du har en rektorsutbildning samt en pedagogisk utbildning. Om du har utbildning och erfarenhet från fritidshem ser vi detta som meriterande.

Som ledare har du en mycket god förmåga att skapa goda relationer och har ett stort intresse av att arbeta på en mångkulturell skola. Du är modig och arbetar strategiskt och systematiskt tillsammans och genom dina medarbetare för att skapa varje elevs och medarbetares bästa skola. Rollen ställer krav på att du har ett organisatoriskt tänk och kan se helheter och sammanhang.

Som person har du ett starkt engagemang och tar stort ansvar i ditt arbete. Du har en god förmåga att kommunicera tydligt i tal och skrift.

Om arbetsplatsen

Inbäddat i grönska och närheten till Rosengårds IP och Rosengårdsbiblioteket ligger Örtagårdsskolan. Vi är en F-7-grundskola samt 1-9 grundsärskola i stadsdelen Rosengård i Malmö. Vår skola har cirka 460 elever som omfattar förskoleklass, grundskola, grundsärskola, fritidshem och LSS-hemvist.

Vi vill att varje elev ska nå sin fulla potential och för att öka måluppfyllelse arbetar vi riktat med bl.a. NTA (natur, teknik för alla) och skapande skola. Språkutveckling genomsyrar vår undervisning och förra läsåret började vi i liten skala att integrera detta med filminspelningar och drama. Vi vill att alla våra elever ska ta del av detta och har därför utökat verksamheten med ny bildsal, filmstudio samt anställt IT-pedagog på 100%. Skolans inriktning är kultur och media och därför ser vi att du ser det som ett verktyg i din verksamhet.

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också!

Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
17 aug 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga