Malmö stad · Publicerad 23 juni 2021

Arbetsuppgifter

Vill du leda arbetet med att skapa en rolig, trygg och lärorik förskola? Har du en känsla för struktur och planering? Då kan det här jobbet vara något för dig.

Som biträdande rektor ingår du i förskoleområdets ledningsgrupp tillsammans med rektor, två förste förskollärare och två biträdande rektorer. Du förväntas arbeta självständigt samtidigt som du har ett tätt samarbete med de två andra biträdande rektorerna. Du har även ett nära samarbete med förste förskollärare där ni gemensamt driver utveckling av förskolans verksamhet i enlighet med förskoleområdets mål.

Biträdande rektors främsta funktion är att skydda och bevara den pedagogiska verksamheten från störningar, genom att utgöra en stabiliserande struktur för planering, genomförande och uppföljning av det pedagogiska arbetet. Genom en god resursplanering och ett närvarande ledarskap lägger du grunden för en stabil verksamhet med utrymme för analys och utveckling. Som biträdande rektor planerar du bemanningen så att rätt person är på rätt plats i rätt tid. Du har medarbetaransvar och håller i medarbetar- och lönesamtal samt medverkar vid rekrytering och rehabilitering av personal. Du bistår även rektor med planering, utveckling och uppföljning av förskoleområdets verksamhet. Genom att bejaka initiativ och våga testa nya idéer ser du till att medarbetarna får möjlighet att utvecklas i sina professionella yrkesroller. Läs mer på http://www.malmo.se/förskolekarriär

Om arbetsplatsen

Förskoleområdet som ligger på västra Sorgenfri består av två förskolor med omkring 250 barn och 50 medarbetare samt fyra öppna förskolor. Maria förskola är en åttaavdelningsförskola i moderna, fräscha lokaler med härliga utemiljöer. Här arbetar ca 30 pedagoger som utmärker sig med sitt goda samarbete och hjälpsamhet, ett stort barnfokus och mycket arbetsglädje.

Vi väljer att hålla fast vid samma prioriterade mål under flera år för att få till ett hållbart och långsiktigt arbete. Vårt mål Lekfrämjande pedagogiska miljöer är ett av dessa. För oss innebär det att förskolan ska erbjuda fantasifulla, lustfyllda, lekfulla, utforskande och skapande miljöer för alla barn. Barnen ska mötas av närvarande pedagoger som bekräftar deras nyfikenhet och lust att lära och leka i en inspirerande och tillåtande miljö. När vi pratar om vår pedagogiska miljö är det inte bara den fysiska miljön vi avser utan även den sociala och kognitiva miljön. För ledningsgruppen blir det viktigt att stötta pedagogerna i att vända blicken mot sitt eget agerande och vilken roll de spelar i dessa miljöer. Vi anser att undervisningens kvalitet är beroende av kvaliteten på mötet mellan barn och pedagoger. Våra medarbetare är därför vår enskilt viktigaste resurs, och de ska erbjudas klokast möjliga stöd och utmaningar.

Med ett tillitsbaserat och demokratiskt ledarskap leder rektor prestigelöst ledningsgruppens arbete och områdets verksamheter utifrån styrdokument, visioner och förutsättningar. I ledningsgruppen anser vi att syftet med vår grupp är att i det lilla och det stora skapa goda förutsättningar för en utvecklande och trygg miljö för alla barn och medarbetare. Vårt arbete präglas av en ständigt pågående barnkonsekvensanalys, där vi i varje vägval och beslut sätter barnens perspektiv, intresse och rättigheter främst.

Vi erbjuder dig:
  • Hela din verksamhet under ett tak.
  • Ett samarbete präglat av värme, gemenskap och hjälpsamhet.
  • Kollegor med lång och gedigen erfarenhet av förskoleverksamhet.
  • En rektor vars ledarskap utgår från barnens rättigheter och perspektiv.
Kvalifikationer
  • Du har en högskoleutbildning minst motsvarande kandidatnivå (180 hp).
  • Du har erfarenhet från förskoleverksamhet eller annan verksamhet som arbetsgivaren bedömer lämplig för uppdraget.
  • Du har ledarerfarenhet.
För att lyckas i rollen har du en förmåga att skapa tillitsfulla relationer och att se helheten inom din verksamhet. Du har förmåga att prioritera och vara flexibel. Du är modig och tar ställning för barns rättigheter. Du gillar ordning, reda och struktur. Du är tydlig i ditt sätt att kommunicera och har ett coachande förhållningssätt i ditt ledarskap. Att våga utmana och arbeta lösningsfokuserat samt ha en förmåga att entusiasmera dina medarbetare tror vi också är viktiga egenskaper. Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på Skola eller förskola Polismyndigheten (polisen.se)

Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
8 aug 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Underkategori
Fritidspedagog
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga