Malmö stad · Publicerad 16 sept 2020

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta i vår ledningsgrupp och som vill vara med i vårt fortsatta utvecklingsarbete för att skapa en skola att längta till och gå berikad från! Hos oss blir du en del av ledningsgruppen som består av två biträdande rektorer, en administrativ chef och rektor. Vårt arbete präglas av ett lösningsfokuserat samarbete och ett gemensamt lärande. Vår vision är att skapa en skola som möter framtidens behov och som rustar eleverna att få bästa möjliga förutsättningar med sig i det fortsatta livet.

Vi har kommit långt i vårt utvecklingsarbete tillsammans med personalen och du kommer bli en viktig del i vårt fortsatta arbete att göra Rönnenskolan till Varje Elevs Bästa Skola. Du kommer att ha ansvar för ett arbetslag årskurs 7-9 och samtidigt delta i och vara en del i det gemensamma arbetet på övergripande nivå.

Som biträdande rektor är du underställd rektor och verkar inom ramen för den delegation du får. Du har lednings-, utvecklings-, uppföljnings- och samverkansansvar.

Tillsammans med övriga chefer och ledare i Malmö stad ingår det i ditt uppdrag att verka för ett socialt hållbart Malmö där varje elev ges likvärdiga möjligheter att nå uppställda mål. Organisationen ska präglas av lärande, där erfarenheter och kunskaper sprids och utvecklas mellan medarbetare, ledare och verksamhet. Ditt ledarskap ska präglas av öppenhet och av en stark vilja att skapa goda relationer i organisationen och gentemot våra samarbetspartners. Du ska vara drivande i att skapa en kreativ och trygg arbetsmiljö för våra elever och medarbetare. Du är ambassadör och verkar för att Malmös samtliga grundskolor är attraktiva för elever och föräldrar samt personal.

Kvalifikationer

Vi söker dig med pedagogisk examen och med stort engagemang och intresse för att vara med att leda och utveckla Rönnenskolan. Det är meriterande om du har arbetat i någon form av ledarroll. Det är även en fördel om du har erfarenhet från arbete i högstadium, men erfarenhet från mellanstadiet är också ett plus.

Vi ser gärna att du tidigare arbetat med att driva processer och pedagogiskt utvecklingsarbete. Som person ska du både trivas med att samarbeta i ledningsgruppen och att arbeta självständigt. Du har lätt för att bygga relationer och är trygg i dig själv och i din roll samt har förmågan att se helheter och förstå samband. Vi söker en biträdande rektor som leder med både hjärna och hjärta.

På Rönnenskolan har vi elevernas lärande i fokus och det vill vi att du också har så att vi tillsammans kan arbeta för att Rönnenskolan ska vara en trygg skola där lärandet står i centrum.

Om arbetsplatsen

Rönnenskolan är en 7-9 skola med ca 400 elever i Rönnenområdet. Våra lokaler är ljusa och rymliga och är en blandning mellan äldre charm och helt nya lokaler med direkt närhet till Grundskoleförvaltningen. På Rönnenskolan samarbetar alla vuxna för att på bästa sätt stötta eleverna i deras kunskapsmässiga- och sociala utveckling. Vi vill skapa en delaktighet och lever efter mottot ”Alla elever är allas elever”. Vårt arbete präglas av ett kollaborativt lärande, där vi strävar efter att vara en lärande organisation i alla led. Vi vill rusta våra elever inför framtiden genom att ge dem strategier som gör att de klarar av morgondagens utmaningar.

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också!

Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga