Malmö stad · Publicerad 27 apr 2021

Arbetsuppgifter

Sveriges största socialförvaltning söker en controller som vill göra skillnad!

Som controller hos oss kommer du att få en omväxlande roll med spännande förändrings- och utvecklingsprojekt, många kontaktytor och möjligheten att skapa ett ekonomiskt engagemang hos chefer och medarbetare. Du blir en viktig resurs för ledningen såväl som för verksamheten i vår organisation. Din roll kommer att handla till stor del om ekonomi och verksamhetsstyrning, men omfattar även utredningar och omvärldsbevakning inom ditt ansvarsområde. Det är ett perfekt arbete för dig som gillar att jobba med siffror och analyser men är flexibel och gillar att ha föränderliga arbetsuppgifter. Fokus ligger mycket på framtiden och hur man planerar verksamhet utifrån sin tilldelade budgetram samt hur man analyserar ekonomiska resultat utifrån verksamhetsstatistik. Dina främsta ansvarsområden kommer att bli:
  • Arbete med budget, uppföljning och sammanställningar av prognos inom ditt ansvarsområde
  • Att ta fram relevanta mätinstrument och med din kunskap medverka aktivt i ledning, utveckling och förbättring av verksamheten
  • Att leda och samordna arbete inom ditt team. Du ingår även i ett team som består av andra controllers och bidrar till framtagande av förvaltningsövergripande budget, uppföljning och prognoser.
  • Framtagande och sammanställning av ekonomiska nyckeltal
  • Eventuella utredningar med koppling till ditt ansvarsområde
Kvalifikationer

Vi söker dig som har en examen på minst kandidatnivå inom företagsekonomi eller motsvarande. Utöver det så kräver tjänsten att du har några års erfarenhet av liknande tjänst. Det är positivt om du har goda kunskaper om och erfarenhet av målstyrning (gärna inom kommunal verksamhet) och verksamhetsplanering och uppföljning samt analysarbete. Det är viktigt att du har god förmåga att författa rapporter och beslutsunderlag. Vidare är det positivt om du är insatt i Malmö stads organisation och dess processer. Som person har du en fallenhet för att snabbt förstå, sammanfatta och förmedla information, både i tal och i skrift. Utöver detta söker vi någon som:
  • har en utpräglad analytisk förmåga
  • har en mycket god förmåga att inta ett helhetsperspektiv
  • är ansvarstagande och drivande samt når resultat och håller deadlines
  • skapar engagemang och är en prestigelös lagspelare
Vi ser fram emot din ansökan!

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2021-08-01

Övrigt

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
18 maj 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Juridik
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga