Malmö stad · Publicerad 10 sept 2021

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en elevassistent till Fridhemsskolan som kommer att arbeta med en eller flera elever i de högre årskurserna. Som elevassistent är du delaktig i planering samt genomför och utvärderar det pedagogiska arbetet med elev/grupp under ledning av ansvarig pedagog i enlighet med ditt uppdrag. Du stödjer och hjälper eleven/gruppen att klara av olika situationer i såväl sin personliga utveckling som i sin kunskapsutveckling. Arbetet som elevassistent hos oss innebär varierade arbetsuppgifter utifrån det enskilda uppdragets karaktär. Samverkan sker med andra yrkesgrupper och funktioner.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har godkänd gymnasieutbildning och erfarenhet av arbete med elever med NPF och som gärna har tidigare arbetat som elevassistent inom skolverksamhet.

Du ska ha god insikt och kunskap i skolans styrdokument och kan tillämpa dem i det dagliga arbetet. Vi förutsätter att du skall se elevens/gruppens styrkor och vilja hjälpa eleven/gruppen att utvecklas och nå så långt som möjligt utifrån sina förutsättningar. Ditt arbete är varierat utifrån elevernas behov och genom ditt engagemang kommer du att leda och stimulera eleven/gruppen till både kunskaps- och social utveckling. Du ska ha förmåga att motivera eleven/gruppen i deras lärande och att skapa förståelse samt kunna ta egna initiativ. Du är flexibel och tycker om att samarbeta men har heller inga svårigheter med att arbeta självständigt. För att kunna stödja elever krävs det att du har mycket goda kunskaper i svenska.

Välkommen med din ansökan !

Om arbetsplatsen

Fridhemsskolan ligger i de vackra omgivningarna där grönska möter havet. Skolan har cirka 450 elever från förskoleklass till årskurs 6. All personal på skolan använder våra samlade kompetenser och arbetar tillsammans för trygghet, trivsel och hög måluppfyllelse. Vi arbetar för en skola där kunskap och lärande sätts i centrum och eleverna ges de bästa förutsättningar att uppnå de mål som är fastställda i läroplaner och styrdokument. Skolan är öppen och föräldrar ses som en viktig resurs som givetvis alltid är välkomna. Vår värdegrund bygger på en positiv människosyn och alla människors lika värde. Vi lyssnar på alla elever och möter dem med värme och respekt. Vi bjuder in till samtal och för en öppen dialog med våra elevers föräldrar i syfte att skapa större delaktighet och samsyn.

Grundskoleförvaltningen- stadens största förvaltning med 80 skolor, 6200 medarbetare och 33 900 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans - varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
26 sept 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Underkategori
Fritidspedagog
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga