Malmö stad · Publicerad 10 feb 2021

Arbetsuppgifter

Heleneholms gymnasium söker en serbisktalande elevassistent.

I ditt arbete som elevassistent kommer du huvudsakligen att agera stöd åt en elev med intellektuell funktionsnedsättning under hela dess skoldag. Du stödjer elevens kunskapsutveckling likväl som den personliga utvecklingen, undanröjer hinder för elevens lärande samt följer upp insatser utifrån elevens behov. Utöver det kommer du till viss del även arbeta med en elev som har koncentrationssvårigheter där ditt arbete kommer bestå av att se till att eleven hittar studiero och en skolsituation som passar just den eleven.

Som elevassistent har du tätt samarbete med elevhälsan, lärare, skolledning, elever och vårdnadshavare rörande elevens progression och utveckling. Vi förutsätter att du ser varje elev utifrån ett helhetsperspektiv och har en positiv elevsyn. Du skapar goda relationer med elever, föräldrar och kollegor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en gymnasieexamen, gärna med inriktning barnskötare eller annan likvärdig utbildning. Du har erfarenhet av att ha arbetat med ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning, samt är förtrogen med lågaffektivt bemötande av unga personer. Om du har erfarenhet av att arbeta med nyanlända elever ser vi det som ett plus.

För att vara aktuell för tjänsten behöver du ha goda kunskaper inom serbiska och svenska i tal och skrift.

För att trivas som elevassistent bör du ha en förmåga av att lyssna och vara lyhörd med fokus på att skapa goda relationer och samarbete med elever och kollegor. Vidare bör du ha en god kommunikativ förmåga där du kan förmedla information på ett tydligt sätt. Det är även av betydelse att du är flexibel och enkelt kan förhålla dig till ändrade omständigheter.

Varmt välkommen med din ansökan! Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag. Tillsättning sker först efter sista ansökningsdatum.

Om arbetsplatsen

På Heleneholms gymnasium finns de två IM-programmen Individuellt alternativ och Språkintroduktion. Här arbetar ca 60 medarbetare med att hjälpa våra elever att nå sina mål. Våra ca. 370 elever kommer från många olika länder och kulturer. Hos oss får du lärare, förstelärare, specialpedagoger, elevassistenter, kuratorer, skolsköterskor, SYV och skolledning som dina närmsta kollegor. Tillsammans utvecklar vi en förstklassig gymnasieskola och ger våra elever kraft att växa. Heleneholms gymnasium är en nystartad gymnasieenhet i en klassisk byggnad på Munkhättegatan 1.

På Individuellt alternativ läser gymnasieelever som inte är klara med grundskolan för att uppnå gymnasiebehörighet. På Heleneholms gymnasium samlar vi de elever som har kortast väg kvar till att bli klara.

På Språkintroduktionen finns nyanlända elever på nivåerna 1-3 av 5 steg i sva. Målsättningen för eleverna är att skaffa sig kunskaper och erfarenheter för att ta sig vidare till nästa nivå, komma in på nationellt program, förbereda sig för andra studievägar eller få förankring på arbetsmarknaden.

Du kan läsa mer om oss på heleneholmsgymnasium.malmo.se

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform:Tidsbegränsad anställning, t.o.m. 2021-06-10
Omfattning: Deltid, 75%
Antal tjänster: 1
Tillträde: Omgående

Övrigt

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
26 feb 2021
Omfattning
Deltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Underkategori
Fritidspedagog
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga