Malmö stad · Publicerad 17 nov 2020

Arbetsuppgifter

Vill du ha en tjänst där du kan göra skillnad? Skolområde autism söker en elevassistent som tillsammans med en dynamisk verksamhet vill skapa verkligt kvalitativ undervisning för våra elever.

Vi söker en flexibel elevassistent för som ska arbeta med eleverna i vår verksamhet med särskilda undervisningsgrupper. Dina arbetsuppgifter består huvudsakligen av att arbeta med och vara aktiv och närvarande under våra elevers skoldag vid såväl lektioner som vid raster och genom det bidra till att främja den enskilda elevens och elevernas utveckling. Du kommer tillhöra ett av arbetslagen men arbetar i alla grupper efter behov. Behovet styrs av oplanerad frånvaro i verksamheten dag för dag. Du har ett grundschema du utgår ifrån om det inte finns frånvaro, annars arbetar du i den grupp där behovet är störst.

Som elevassistent är du delaktig i planering samt genomför och utvärderar det pedagogiska arbetet under ledning av våra kompetenta lärare. Inom Skolområde autism har vi ett särskilt nära samarbete med tvärprofessionella kompetenser. Du förväntas delta och bidra till arbetet i samverkan med dina kollegor så att eleverna får en god lärandemiljö under hela dagen. Vidare kan det i uppdraget också komma att ingå omvårdnad av enskilda elever och/eller arbete med elever med fysiska eller kognitiva funktionsnedsättningar.

Kvalifikationer

Du som söker har en avslutad gymnasieutbildning, är den från barn- och fritidsprogrammet ser vi det som meriterande. Du har tidigare erfarenhet av arbete som elevassistent, barnskötare i skola eller på förskola eller arbete i LSS-verksamhet. Erfarenhet av att arbeta med barn och unga med autism är också något du ska ha erfarenhet av. Vi förväntar oss att du har god insikt och kunskap i att arbeta utifrån elevens individuella stödbehov och med ett lågaffektivt förhållningssätt. Som person har du god samarbetsförmåga, är stresstålig, strukturerad och har ett relationsorienterat förhållningssätt i ditt arbete. Vidare vill vi att du har god insikt och kunskap om skolans styrdokument och kan tillämpa dem i det dagliga arbetet.

Om arbetsplatsen

Alla elever hos oss har en diagnos inom autismspektrum. Skolans upptagningsområde utgörs av hela Malmö. Skolan har två avdelningar: Olympen/Sakura placerad på Hyllievångskolan och Äppelvillan på Värner Rydénskolan. I skolområdet finns 34 elever i årskurs 1-9.

Vi är experter på autism! All personal har god kompetens i autismspecifika förhållningssätt, lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik.

Vi har möjligheten! All undervisning utformas dessutom utifrån elevernas individuella behov.
Våra elever undervisas i mindre grupper, ibland enskilt och vi har en hög bemanning runt eleverna. Vi har många legitimerade och mycket kompetenta lärare, dessutom finns ett närvarande elevhälsoteam, erfarna elevassistenter, elevkoordinatorer och logoped.

Vi kan påverka på riktigt! Vi fokuserar just nu på att utveckla vår pedagogiska form för att nå längre tillsammans och därför hoppas vi förstås att du tycker att utvecklingsarbete är lika spännande som vi gör. Skolan kommer att samlokaliseras ht 2021 i Rönnenskolans lokaler vilket innebär att alla medarbetare har möjlighet att vara med och påverka lärmiljön på vår nya skola.

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också!

Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
1 dec 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Underkategori
Fritidspedagog
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga