Malmö stad · Publicerad 26 nov 2021

Arbetsuppgifter

Som elevkoordinator på Oxievångsskolan bidrar du till att skapa miljöer som främjar elevernas närvaro, lärande och sociala utveckling. I ditt uppdrag som elevkoordinator samverkar du med övriga elevkoordinatorer, ledning, lärare, elevhälsan och vårdnadshavare. Ditt fokus utifrån ditt uppdrag som elevkoordinator är att öka elevernas lärande i skolan. Detta gör du som elevkoordinator genom att arbeta med förbyggande insatser på grupp eller individnivå, närvarohantering, mentorsarbete, konflikthantering och kränkningsanmälningar/utredningar, likväl som att följa elevers väg till att nå en högre måluppfyllelse.

Du stödjer elevernas utveckling mot skolans mål och initierar förebyggande åtgärder. I ditt uppdrag kommer även ingå att planera för rastaktiviteter för åk 7-9 samt samarbete med idrottsföreningar/Polis/räddningstjänst eller liknande. Du arbetar självständigt och tillsammans med övriga elevkoordinatorer med uppföljning, analys, riktlinjer och rutiner. Du samordnar ärenden, utreder och dokumenterar. Detta uppdrag är i dagsläget specifikt riktat mot åk 7-9 och som elevkoordinator är du även en del av elevhälsan på skolan.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som elevkoordinator på Oxievångsskolan behöver du vara en person som har lätt för att bygga förtroendefulla och professionella relationer med dem du möter i arbetet. Du tycker om att arbeta med andra människor, är kommunikativ, lyhörd och kan snabbt förhålla dig till förändrade omständigheter. Självklart använder du dig av ett lågaffektivt bemötande när stunden kräver detta.

Då du som elevkoordinator kommer självständigt att ansvara för bland annat formella kränkningsutredningar, krävs även mycket goda färdigheter i det svenska språket, såväl muntliga som skriftliga. För uppdraget krävs adekvat högskoleexamen inom till exempel pedagogik, hälsa eller beteendevetenskap. Det krävs även kunskap kring dokumentation. Det är meriterande med erfarenhet av arbete med barn och unga i grundskoleålder, och då särskilt i högstadieåldern. Välkommen in med din ansökan!

Om arbetsplatsen

På Oxievångsskolan arbetar vi med Varje elevs bästa skola i fokus. Oxievångsskolan har ca 800 elever, fördelat i två byggnader. Verksamheten erbjuder undervisning i förskoleklass till och med årskurs 9 samt fritidshem. Skolans organisation består av årskursindelade arbetslag vilket möjliggör kontinuitet, trygghet och goda förutsättningar för elevens lärande och utveckling. Skolbibliotek, digitalisering och vårt gemensamma lärande står i fokus hos oss.. Hos oss hittar du två skolbibliotek med skolbibliotekarier, ett välorganiserat elevhälsoteam och elevkoordinatorer, undervisning som främjar din digitala kompetens, goda idrottsmöjligheter samt en grön och vacker utemiljö som används i undervisningen. Skolan erbjuder musikprofil i årskurserna 7 till 9, som ingår i Grundskoleförvaltningens profilskolor. Tillsammans med polis, Räddningstjänst och MFF erbjuder vi idrottsinriktning under elevens val i årskurserna 7 till och med 9

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans - varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: enligt överenskommelse

Övrigt

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
7 dec 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Underkategori
Fritidspedagog
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga