Malmö stad · Publicerad 18 maj 2020

Om rollen

Vi söker nu en enhetschef som med sin gedigna erfarenhet inom HR-området och med sitt kommunikativa förhållningssätt kan ta enheten vidare i sin utveckling. Du kommer att få möjlighet att göra stor skillnad i vardagen för förvaltningens medarbetare och chefer. Förvaltningen är inne i en förändringsfas där vi tror att mod och en förmåga att tänka nytt blir en nyckel till framgång.

I tjänsten som enhetschef för HR och kommunikation på Stadskontoret har du ansvar för medarbetare och ekonomi på din enhet och med verksamhetsutveckling i fokus leder du arbetet mot fastställda mål för att säkerställa kvalitet och resultat. I dagsläget består enheten av fem medarbetare.

Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag innebär att du tillsammans med din enhet förväntas vidareutveckla, och på bästa sätt organisera och strukturera, ett kvalificerat och verksamhetsorienterat HR-stöd i förvaltningen. Det är enhetschefen som står för den strategiska dimensionen av förvaltningens HR-arbete. Du stöttar förvaltningen med resursplanering för att säkerställa framtida behov av medarbetare och kompetenser samt driver chefsförsörjningsprocessen. Du säkrar att anställningsvillkor och arbetsrättsliga frågor hanteras i enlighet med gällande lagar och föreskrifter. HR-chefen leder arbetet vid lönerevisioner, arbetsmiljö samt upprätthåller god samverkan med arbetstagarorganisationerna.

Som enhetschef leder du genom medarbetarna det löpande operativa arbetet med stödprocesser till verksamheterna och du har det samlade ansvaret för att planera och leda samtliga HR-processer i förvaltningen. I denna roll förväntas du stå för en solid kunskapsbas inom HR:s verksamhetsområden och vara ett självklart stöd till enhetens medarbetare och chefer i dessa frågor. I rollen ingår även att bistå förvaltningens ledningsgrupp med HR-expertis. Tillsammans med enhetens kommunikatör säkerställer du stadskontorets interna kommunikation.

Som enhetschef ingår du i avdelningens ledningsgrupp där du verkar utifrån en helhetssyn i Intern ledning och stöd. HR-chefen är även förvaltningens representant i Malmö stads centrala HR-funktion där du får möjlighet att bidra till utvecklingen av det samlade strategiska HR-arbetet för Malmö stad.

Kvalifikationer

Du har en akademisk examen inom HR-området, alternativt annan akademisk examen i kombination med kvalificerad arbetslivserfarenhet inom HR som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Din bakgrund inkluderar mångårig erfarenhet av generellt HR-arbete i en ledande position. Du har mycket god kunskap gällande lagar och regler inom HR-området. Det är meriterande om du har erfarenhet av facklig samverkan och av arbete med verksamhetsutveckling inom HR-området.

För att lyckas krävs en god analytisk förmåga, ett strukturerat arbetssätt samt en förmåga att skapa förtroende, kunna lyssna samt läsa av situationer och sammanhang. Du drivs av en nyfikenhet inför verksamheterna och ett intresse för människor, där din förmåga att tänka strategiskt och se till helheten, men också ha en känsla för detaljer. Med ett entusiasmerande ledarskap som karaktäriseras av handlingskraft och integritet, fattar du kloka beslut som kan bidra till att utveckla enhetens verksamhet, organisation samt medarbetare.

Vi lägger stort vikt vid personlig lämplighet. Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Enheten HR och kommunikation är en del av avdelning Intern ledning och stöd som även innehåller enheterna Ekonomi och utveckling, Kansli samt Juridik.

Stadskontoret är kommunstyrelsens förvaltning och har uppdraget att leda, samordna och ha uppsikt över Malmö stads verksamheter. Förvaltningen tar fram beslutsunderlag till kommunstyrelsen och arbetar bland annat med analyser, strategisk utveckling och uppföljning. Stadskontoret ligger centralt i Malmö och har cirka 320 medarbetare.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga