Malmö stad · Publicerad 5 jan 2021

Arbetsuppgifter

Välkommen till HR-avdelningen på förvaltningen hälsa-, vård- och omsorg! Vår avdelning består av femtiotalet medarbetare organiserade på fem enheter. Enhet för arbetsmiljö och arbetsvillkor, enheten för bemanning-rekrytering och anställning (BRA) samt två enheter för verksamhetsnära HR-stöd och enhet för ledning och styrning inom HR. Vi arbetar såväl administrativt, operativt och strategiskt som verksamhetsnära och ämnesinriktat.

HR-avdelningens uppdrag är att på bästa sätt stödja och skapa goda förutsättningar för det tillitsbaserade ledarskapet i förvaltningen samt vara med och skapa goda förutsättningar för verksamheten och förvaltningen att nå uppsatta mål. Avdelningen är även garant för förvaltningens och Malmö stads HR-arbete och ska tillsammans med förvaltningens chefer skapa goda förutsättningar för fackliga samverkan och medarbetarskapet.

Vi välkomnar dig som delar vår ambition och till ett mångfacetterat chefsuppdrag till våra verksamhetsnära enheter. Enheterna ansvarar för att vara en naturlig och tillgänglig samarbetspartner till förvaltningens chefer. Enheterna ger stöd i, och arbetar förvaltningsövergripande, i HR-frågor med hög kompetens och professionalitet och skapar mervärde för våra verksamheter.

Ditt uppdrag som enhetschef innebär att du i samverkan med avdelningschef, din enhet och ett gränsöverskridande samarbete med övriga enheter utvecklar arbetsformer och processer för professionell verksamhetsledning. Enhetschefen ansvar för verksamhet, kvalitet, ekonomi och medarbetare och ingår i avdelningschefens ledningsgrupp. Uppdraget hanteras utifrån de olika lagrum som ligger till grund för verksamheten samt Malmö stads styrdokument, policys och processer. Förvaltningen eftersträvar tillitsbaserad styrning och ledning vilket innebär styrning, kultur och arbetssätt med fokus på verksamhetens syfte och brukarens behov. Nyckelord för ledarskapet är nyfikenhet, öppenhet, samverkan och involvering.

Kvalifikationer

Vi vänder oss till dig som har akademisk examen samt dokumenterad chefserfarenhet där du i din ledarroll har tidigare erfarenhet av att leda en verksamhet i förändring genom ett tillitsbaserat ledarskap. Din bakgrund inkluderar mångårig arbetslivserfarenhet med koppling till ett kvalificerat HR-arbete både operativt och strategiskt. Du arbetar strukturerat med målstyrning och uppföljning och har vana att arbeta gränsöverskridande. Du är skicklig på att bygga relationer och har en social färdighet där du obehindrat kan röra dig mellan olika sammanhang. Genom dialog skapar du tydlighet och förståelse hos chefer och medarbetare kopplat till verksamhetsövergripande frågor. Att analysera och driva strategiska utvecklingsfrågor är en av dina starka sidor och du har med framgång erfarenhet av att leda team och HR-frågor i förändring.

Hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder ett kvalificerat chefsuppdrag där du får möjlighet att påverka och arbeta med samhällsviktiga frågor. Du kommer att tillhöra ett kompetent och dedikerat team med varierande uppdrag och kontakter. Vår organisation har god utvecklingspotential och vi välkomnar driv, framåtanda och nya idéer som kan bidra till att utveckla våra arbetssätt. Hos oss får du möjlighet att göra avtryck och vara med och forma det framtida Malmö!

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
24 jan 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
HR & Personal
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga