Malmö stad · Publicerad 29 apr 2021

Arbetsuppgifter

I uppdraget som enhetschef ingår att:
 • Ansvara för mål, ekonomi, personal, kvalitet och resultat.
 • Kommunicera verksamhetsinriktning och mål, samt säkerställa att verksamheten arbetar mot dessa.
 • Leda och fördela arbetet på arbetsplatsen med 16 medarbetare inom områdena alkohol och tobak, i det dagliga arbetet, därtill ca 7 arvoderade inspektörer.
 • Ansvara för och driva arbetet gällande tillsyn och kontroll och se till att reglerna i alkohollagen och lagen om tobak och liknande produkter efterlevs.
 • Ingå i avdelningens ledningsgrupp samt olika forum, nätverk och arbetsgrupper och där arbeta för förvaltningens, avdelningens, och Malmöbornas bästa.
 • Verka i en politiskt styrd organisation och föredra ärenden i nämnd/utskott.
 • Samverka nära andra tillståndsenheter i landet samt ansvara för omvärldsbevakning inom området för att säkerställa rättssäkerhet och likabehandling.
Kvalifikationer

Krav för tjänsten är:
 • För tjänsten relevant högskole/universitetsexamen (minst kandidatexamen)
 • Minst 1 års erfarenhet som chef med ansvar för budget-, personal- och verksamhetsansvar på en operativ nivå
 • Minst 1 års erfarenhet av myndighetsutövning
 • Förmåga att obehindrat kommunicera i tal och skrift på svenska
Det är meriterande om du har goda förvaltningskunskaper och om du tidigare arbetat med alkohollagen och/eller lagen om tobak och liknande produkter.

Du har god strategisk, pedagogisk, systematisk och kommunikativ förmåga, samt är trygg och stabil i ditt ledarskap. Som person är du lyhörd där du lyssnar, kommunicerar och är tydlig med verksamhetens mål och kan förmedla ditt budskap. Du är anpassningsbar och mottaglig för nya ideér.

Vidare Planerar, organiserar och prioriterar du ditt arbete på ett effektivt sätt och har lätt för att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra.

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

På tillståndsenheten har du som enhetschef 16 medarbetarearbetare som utreder ärenden enligt alkohollagen och lagen om tobak och liknande produkter. Tillståndsenheten utövar även tillsyn över de serveringsställen som har serveringstillstånd och de butiker som säljer tobak eller folköl och fungerar som remissinstans till Spelinspektionen.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast möjligt eller enligt överenskommelse

Övrigt

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
13 maj 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Chefsbefattningar
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga