Malmö stad · Publicerad 15 juli 2020

Vi söker en enhetschef som utifrån miljölagstiftning kan planera, strukturera och leda arbetet inom enheten för kemi och industri på miljöförvaltningen.
Som enhetschef har du ansvar för verksamhet, ekonomi och personal på enheten. Du ser det systematiska arbetsmiljöarbetet som en naturlig del i ett gott ledarskap och förstår vikten av att hålla arbetsplatsträffar, medarbetarsamtal och lönesamtal. På enheten för kemi och industri finns idag 11 medarbetare.

I rollen som enhetschef leder du arbetet med att ta fram och följa upp mål för verksamheten, i nära samråd med medarbetarna, övriga enhetschefer och avdelningschef. Du leder med stort engagemang, du ser lösningar och coachar dina medarbetare. Ett gott och ansvarsfullt ledarskap är lika viktigt som ett engagerat och ansvarsfullt medarbetarskap.
Du ser samarbetet med andra myndigheter och förvaltningar i Malmö stad som en självklarhet och du har god kännedom om Malmö och de utmaningar som staden har.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen med inriktning mot till exempel, teknik, miljö eller naturvetenskap. Det är meriterande om du har chef/ledarerfarenhet
Du har erfarenhet av att arbeta med myndighetsutövning. Vidare har du god kunskap om tillsyn enligt miljöbalken över miljöfarliga verksamheter och kan göra bedömningar i sakfrågor.
Du är resultatinriktad och har erfarenhet av att driva utvecklingsarbete. Du har kännedom och erfarenhet av systematiskt arbetsmiljöarbete.
Det är meriterande om du har ledarerfarenhet med personalansvar och erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation. Vi se gärna att du genomgått någon form av dokumenterad chef/ledarskapsutbildning.
Du kommunicerar på svenska och engelska i tal och skrift.

Vi söker dig som besitter goda ledaregenskaper tillsammans med ett coachande och lösningsfokuserat förhållningssätt. Du är strukturerad, kommunikativ och har lätt för att skapa och underhålla relationer. Du är bra på att motivera och engagera medarbetare, har analysförmåga och en strategisk förmåga till helhetssyn.

Avdelningen för miljö- och hälsoskydd ansvarar för tillsyn enligt miljöbalken. Tillsynen omfattar bland annat bostäder, skolor, industrier och förorenad mark. I avdelningens arbete ingår handläggning av tillståndsansökningar och anmälningsärenden samt besvarande av remisser, till exempel i samband med förändring av miljölagstiftning. Avdelningens fokus är ett förebyggande arbetssätt där vi samverkar såväl inom förvaltningen som inom Malmö stad. Avdelningen består av fem enheter; bostadstillsyn, hälsa och omgivning, kemi och industri, avfall och vatten samt förorenade områden.

Miljöförvaltningen leder och samordnar Malmö stads miljöarbete. Genom tillsyn och kontroll enligt miljöbalken och livsmedelslagen arbetar vi för en säker miljö som inte är skadlig för människors hälsa. Vi tillvaratar miljöintressena i samhällsplaneringen, samordnar Malmö stads miljöprogram och driver arbete för hållbar utveckling i kommunen. Vi ansvarar för kommunens konsumentvägledning, energi- och klimatrådgivning samt arbete med Fairtrade City. Med tillsyn, rådgivning och strategiskt miljöarbete arbetar vi för att Malmö ska bli en hållbar stad.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast, enligt ök

Övrigt

Läs mer: Läs mer om Miljöförvaltningen i Malmö

Vill du veta var vi finns? Se arbetsplatsen på karta här.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringskonsult. Kontakta Hanna Wendel Diamantoudis vid frågor kring rekryteringsprocessen.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga