Malmö stad · Publicerad 27 juli 2020

Arbetsuppgifter

På enheten för teknik och konstruktion arbetar vi bland annat med långsiktigt underhåll av stadens broar och konstruktioner, men hållbarhet och lång livslängd i fokus. Vi bidrar till ett omhändertagande av staden för dagens medborgare och kommande generationer.

Hos oss kommer du bli en viktig del i att förvalta stadens uterum med inriktning på stadens broar och konstbyggnader tex stödmurar, trappor, värn. Inom ditt område kommer du att ansvara för underhållsplanering inklusive ekonomisk uppföljning så väl som att delta i, stötta och leda hela eller delar av projekt samt arbeta med strategiska frågor.

Huvuddelen av arbetet ligger dock i att ansvara för att stadens cirka 300 broar underhålls, där du förväntas bidra med din tekniska kompetens. Projekten som du kan komma att få ta del av inkluderar även nybyggnad och ombyggnader som kan exempelvis vara nya broar över Varvsbassängen, utbyggnad av Limhamns småbåtshamn eller ombyggnad av broar i MEX-projektet för Malmöexpressen.

Ansvaret du kommer ha innefattar alltifrån budgetansvar för drift och underhåll till ansvar för inventering, statusbestämning och underhållsplanering. Här tillkommer givetvis beställningar av åtgärder, kravställande och uppföljning samt tillhörande analyser av den berörda verksamheten. Du är med och säkerställer att drift- och underhållsaspekterna tillgodoses ur ett långsiktigt ekonomiskt perspektiv.

Vi deltar och samverkar i flera nationella nätverk för både utveckling av metoder och teknik så väl som utbyte av erfarenheter inom teknikområdet. Ditt deltagande i dessa forum ser vi som en självklarhet och här finns möjligheter till både omvärldsspaning och kunskapsåterföring till övriga kollegor på enheten.

Du förväntas även att ta en större roll i teamet och vara med i arbetet att samordna gruppens löpande arbetsuppgifter. Detta kan även innebära att föra dialog och resonemang med kollegorna i brogruppen, till exempel kring att ta in olika aspekter i arbetet med underhållsplaneringen, resonera om konsekvenser samt för-/nackdelar med olika tekniska lösningar i projekt och att samla in kollegornas erfarenheter från andra projekt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad civilingenjör inom Väg och Vatten eller motsvarande. Har du inriktning mot konstruktion och projektering är detta meriterande.

För att vara aktuell för denna tjänsten behöver du ha flerårig erfarenhet av att ansvara för förvaltningen av anläggningar kopplat till tjänstens område så väl som flera års erfarenhet av både produktion men även projektledning.

Du har kunskaper i och erfarenhet av entreprenadjuridik från din nuvarande eller tidigare roller. Har du erfarenhet av att ansvara för upphandlingar samt att ta fram förfrågningsunderlag kopplat till tjänstens område är detta meriterande. Har du erfarenhet av att leda team inom området för tjänsten är detta meriterande.

Du har ett strukturerat arbetssätt, har lätt för att ta initiativ och tar stort ansvar för ditt ansvarsområde. I denna roll kommer du ha många kontaktytor, internt och externt, vilket kräver att du har en mycket god förmåga att kommunicera och samarbeta. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Vad erbjuder vi dig?

Du kommer att få ett spännande, varierande och utvecklande jobb tillsammans med erfarna medarbetare med mångårig erfarenhet av både investeringsprojekt, drift och underhåll. Med goda nätverk i branschen och regelbundet erfarenhetsutbyte kommer du få goda chanser till vidareutveckling. Vi deltar regelbundet i utvecklingsprojekt i små och stora sammanhang, både egna och andras projekt, och ligger långt framme när det gäller nya metoder och materialval. Hållbarhet är en viktig ledstjärna i allt vårt arbete.

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

På uppdrag av tekniska nämnden äger, utvecklar och förvaltar fastighets- och gatukontoret stadens mark. Genom en effektiv och modern organisation möjliggör vi ett gott stadsliv för Malmöborna och stadens näringsliv. Vi bygger en stad.

Våra värderingar bygger på människors lika värde och vi tycker att det är viktigt med en balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du en spännande och dynamisk arbetsplats med trygghet genom kollektivavtal samt förmåner som friskvårdbidrag, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling m.m.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Annonsen är publicerad under semestertider och möjligheten att nå rekryterande chef och HR-konsult är något begränsad. Vi kan huvudsakligen nås via mail men det kan dröja någon dag innan vi har möjlighet att svara.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga