Malmö stad · Publicerad 8 apr 2021

Arbetsuppgifter

Tillsammans med ungdomar och arbetslag planerar och genomför du fritidsverksamhet med ett speciellt fokus på öppen verksamhet, gruppverksamhet och uppsökande verksamhet. Du möter ungdomar utifrån ett coachande förhållningsätt i syfte att stötta deras idéer och projekt samt guida dem till en meningsfull fritid och ett rikt kulturliv.

Inom fritidsgårdsavdelningen samarbetar du även med andra mötesplatser och fritidsgårdar vid både stora och små arrangemang samt vid lovverksamhet. Samverkan med andra aktörer såsom kommunala verksamheter och civilsamhället är en viktig del av uppdraget.

Ditt schema innefattar regelbunden dag-, kvälls- och helgtjänstgöring där vissa tider sker arbete utanför din ordinarie arbetsplats.

Tjänsten som avses är ett vikariat på ett år med start 2021-06-01 eller enligt överenskommelse med möjlighet till förlängning.

Kvalifikationer

Du som söker har gärna en folkhögskoleexamen till fritidsledare. Vi söker även dig med annan relevant eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig, då kombinerat med erfarenhet av arbete med fritidsgårdens målgrupp. Vi ser gärna att du har kunskaper inom normkritik, jämställdhet och delaktighet. Även utbildning i coachande förhållningssätt är meriterande, likaså erfarenhet av eget ideellt engagemang.

För att lyckas i rollen som fritidsledare är du positiv, kreativ och lösningsorienterad. Vidare är du engagerad och relationsskapande samt har förmåga att ta kontakt med ungdomar på ett enkelt och naturligt sätt. Du trivs med att arbeta i en miljö som är varierande och utmanande och du brinner för att stötta och uppmuntra ungas idéer. Du är dessutom strukturerad och har förmågan att organisera saker såväl ensam som tillsammans med kollegor och målgruppen.

Din samarbetsförmåga är god och du trivs med samarbete såväl som i den egna arbetsgruppen som med externa kontakter. Då vi förväntas skapa tvärsektoriella samarbeten både inom och utanför kommunala verksamheter är det viktigt att du är professionell i din roll och kan fungera som ambassadör för verksamheten och för Malmö stad samt är en god nätverkare. Goda kunskaper i det svenska språket är ett krav. Övriga språk kan beroende på verksamhetens behov vara meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Om arbetsplatsen

Arbetsplatsen - Fritidsgårdsavdelningen
Under fritidsförvaltningens fritidsgårdsavdelning drivs ett 20-tal fritidsgårdar runt om i staden med verksamhet riktad till målgruppen 12-18 år. Fritidsgårdarna ska erbjuda en meningsfull fritid för unga i området och bidra till att ge barn och unga förutsättningar att vara inkluderade och delaktiga i sin fritid. Fritidsgårdsavdelningen befinner sig de kommande åren i en stark utvecklingsfas med målet att skapa Sveriges bästa fritidsgårdar.

Kirsebergs fritidsgård är i en uppstartsfas där spännande utmaningar väntar. Inredning, temarum och värdegrund står på schemat med en helt ny personalgrupp.

Verksamheten arbetar utifrån ett coachande förhållningssätt med syfte att skapa förutsättning för ungdomarna att aktivt kunna delta och utveckla sin egna fritid. Exempel på aktiviteter är matlagning, dans, temakvällar, gruppverksamheter, läxläsning och kreativt skapande. Vi söker nu fritidsledare som har ett genuint intresse för arbete med barn och unga. Hos oss arbetar vi aktivt och utvecklande, både som person och fritidsledare.

Fritidsförvaltningen
Tycker du att det är viktigt med en meningsfull fritid? I så fall välkommen att söka jobb hos oss på fritidsförvaltningen. Vår verksamhet omfattar stadens fritidsgårdar, drift av idrotts- och fritidsanläggningar, genomförande av små och stora evenemang och inte minst stöd och service till stadens föreningsliv. På fritidsförvaltningen jobbar vi alla tillsammans för att göra skillnad för Malmöborna och vår yttersta ambition är att alla Malmöbor ska ha möjlighet till en meningsfull fritid.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2021-06-01 eller enligt överenskommelse

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
21 apr 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga