Malmö stad · Publicerad 27 juli 2020

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill fortsätta arbetet med att starta upp Elinelundsskolan, en av Grundskoleförvaltningens nyaste skolor! Här kommer du att få chansen att vara med från början i det spännande arbetet att bygga upp en skola. Tillsammans skapar vi ”Varje elevs bästa skola”! Vi kommer att starta två delvis nya arbetslag som tillsammans kommer att ta ansvar för två F-klasser och två årskurs 1. En viktig egenskap för alla pedagoger som söker är att du är duktig på att skapa goda relationer med såväl elever, vårdnadshavare som kollegor - goda relationer kommer att bygga vår verksamhet! Inför läsåret 20/21 kommer vi att rekrytera en förskollärare till F-klass. Som förskollärare hos oss ansvarar du för planeringen, undervisningen och bedömningen i vår förskoleklass. Mot bakgrund av läroplanen och övriga styrdokument utvärderar du den pedagogiska verksamheten i förskoleklassen. Du samarbetar med övrig personal för en god lär- och arbetsmiljö för såväl elever som personal och deltar aktivt i skolans utvecklingsarbete.

Låter det spännande? Vi ser fram emot din ansökan!

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare. Erfarenhet av arbete som förskollärare i förskoleklass är meriterande.

Du har god insikt och kunskap i skolans styrdokument och tillämpar dem i det dagliga arbetet. Du är kreativ och kan anpassa ditt förhållningssätt och dina pedagogiska metoder och tekniker utifrån den individuella elevens behov eller elevgruppens behov. Du utvecklar den pedagogiska verksamheten till att både bli rolig, inspirerande och utmanande. Vi förutsätter att du ser varje elev utifrån ett helhetsperspektiv och har en positiv elevsyn. Du skapar goda relationer med elever, föräldrar och kollegor. Du har god datorvana och erfarenhet av att använda IT i din undervisning.

Det är nödvändigt att du behärskar god svenska i tal och skrift.

Om arbetsplatsen

Hösten 2019 stod den nya Elinelundsskolan klar, det är en ny skola i Limhamn som ligger vackert och naturnära i närheten av Kalkbrottet och Elinelundsgården. Elinelundsskolan kommer så småningom att omfatta en verksamhet för 630 elever i årskurserna F-9. Hösten 2019 startade verksamheten upp med två förskoleklasser och skolan kommer initialt att växa med två klasser per år. Hösten 2020 kommer det att finnas två förskoleklasser och två ursprungliga klass 1 som tillhör Elinelundsskolan. Under skolans första år kommer lokalerna att delas med Djupadalsskolan och drivas i Djupadalsskolans regi.

Målsättningen för verksamheten är ”Varje elevs bästa skola” som vi arbetar med genom att hitta strategier för varje elev och stärka denne i såväl kunskapsutveckling som den personliga utvecklingen under hela dagen; i skolan och på fritidshemmet.
Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också!

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också!

Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2008010 eller snarast

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
9 aug 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Förskollärare
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga