Malmö stad · Publicerad 9 nov 2020

Om arbetsplatsen

Byängens förskola söker efter en legitimerad förskollärare som är sugen på nya utmaningar, har ett lekfullt förhållningssätt samt idéer, tankar och ambitioner att skapa spänning och magi för barnen.

Byängens förskola är en nyrenoverad förskola med ljusa och fina lokaler, med oändliga pedagogiska möjligheter att skapa spännande och utmanade lärmiljöer för barnen. Förskolan ligger centralt i Oxie och har fyra avdelningar och en stor grön förskolegård.

Byängens förskola ingår i ett förskoleområde tillsammans med fyra andra förskolor. Förskolorna i området samverkar för att skapa förutsättningar för ett kollegialt lärande och för att allas kompetenser ska komma alla till godo. Vi har ett projektinriktat och undersökande arbetssätt där barn och medarbetare utformar verksamheten med barnet i centrum och leken i fokus. Närvarande vuxna arbetar medvetet för att forma barnens bästa förskola med en lustfylld, kreativ och utforskande utbildning och ett gemensamt mål att ge barnen möjligheter att bli sitt bästa jag.

Vi använder oss av ett digitalt närvarosystem för barnen, Tempus Nuddis, utifrån perspektivet att erbjuda en trygg och säker förskola. Detta innebär att vi strävar efter att alla anställda på Byängen har en personlig tjänstetelefon som hjälpmedel att registrera barnens närvaro, en tjänstetelefon som även kan användas som dokumentationsverktyg.

Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på http://www.malmo.se/förskolekarriär.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Arbetsuppgifter

Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Alla förskollärare i Malmö stad har schemalagd tid (5 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor.

Som anställd på Byängens förskola erbjuds du stora möjligheter att vara delaktig och påverka pågående utvecklingsarbete. Brinner du extra för språkutveckling, dokumentationsarbete och IKT är detta en fördel. Har du erfarenhet av att jobba projektinriktat, ser vi detta som en merit.

Som anställd på Byängens förskola erbjuds du:
  • Spännande, utmanande och stimulerande arbetsuppgifter samt tydligt och nära ledarskap i form av biträdande förskolechef och förste förskollärare
  • Möjlighet till att vara med och utforma utbildningen, utifrån ett helhetsperspektiv
  • Tjänstetelefon
  • Flex
  • Friskvård 1500 kr/år
  • Kläder för utomhusbruk (jacka, fleece och överdragsbyxor)
Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla verksamheten. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Du är trygg i din förskollärarroll, har modet att våga engagera och leda dina kollegor framåt och en vilja att ta ansvar för att erbjuda barnens bästa förskola. Vi vill att du ser vikten av att utveckla och ge nya perspektiv till ditt arbetslag, din förskola och ditt förskoleområde och att du bidrar aktivt till det kollegiala lärandet genom att dela med dig av din kompetens.

För att tillsvidareanställas som förskollärare krävs förskollärarlegitimation, enligt Skollagen. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Januari 2021 eller enligt överenskommelse.

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/.
Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg - Belastningsregistret.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Idag
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Underkategori
Fritidspedagog
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga