Malmö stad · Publicerad 27 apr 2021

Om arbetsplatsen

Gånglåtens förskola finns sedan 2015 i pedagogiska och ljusa lokaler. Förskolan är byggd på två plan, där de yngsta barnen är på första våningen och de äldre barnen är på andra våningen. För att öka förutsättningarna för lärande har förskolan två ateljéer med härligt ljusinsläpp. Det finns även flera spännande rum med miljöer som bjuder in till utmaning och fantastiska lekar. Förskolans gård är stor och varierande med gröna kullar, buskar, klätterställning och sandlådor med solskydd. Vi har fina material för att bedriva en god utomhuspedagogik såsom uteateljé, spel anpassade för utemiljö, digitala verktyg och naturvetenskapligt material.

I direkt anslutning till förskolan ligger Lindängelundsparken, som erbjuder en härlig natur med parker, sjöar, odlingar och som ger massor av möjligheter till upplevelser och utforskande aktiviteter för barnen. Hit går vi ofta för att måla, håva och undersöka insekter i luppar och förstoringsglas med mera.

Vi erbjuder barnen att röra sig längre bort än närområdet med hjälp av lådcyklar. Detta skapar möjligheter till nya upplevelser och barnen får utforska andra delar av Malmö. På cykeln blir Gånglåtens barn ett med Malmö stad!

Vad erbjuder vi dig?
  • Som förskollärare hos oss får du minst 3 timmar i veckan till att planera och reflektera kring undervisningen du ska bedriva tillsammans med ditt arbetslag. Reflektionen sker både enskilt och tillsammans med ditt arbetslag.
  • Om du och en nuvarande förskollärarkollega söker till oss kan vi erbjuda er att arbeta på samma enhet om ni önskar.
  • Du kommer att erbjudas ett nära utbyte med förste förskolläraren. Förste förskollärarens uppdrag på Gånglåten är att ge stöttning i de pedagogiska diskussionerna och finnas som stöd när du som förskollärare vill bolla dina tankar och idéer.
  • Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på http://www.malmo.se/förskolekarriär.
I din roll som förskollärare hos oss gör du stor skillnad för barnen i just detta område. Förskolans betydelse är stor, och du är med och lägger grunden för barnens förutsättningar i livet.

Följ oss gärna på Instagram för att ta del av vår vardag: ganglatensforskola

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Arbetsuppgifter

Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Alla förskollärare i Malmö stad har schemalagd tid (5 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen och minst 4 års erfarenhet i yrket. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla verksamheten. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av utomhuspedagogik.

För att tillsvidareanställas som förskollärare krävs förskollärarlegitimation, enligt Skollagen. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/.
Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg - Belastningsregistret.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
16 maj 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Underkategori
Fritidspedagog
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga