Malmö stad · Publicerad 10 nov 2020

Om arbetsplatsen

Gullkragens förskola är belägen på en stor och lummig gård i utkanten av område Öster i Malmö. Gullkragen är omgiven av höga träd på ena sidan mot Östra kyrkogården och andra sidan mot Håkanstorp. Här arbetar sju förskollärare och cirka tolv barnskötare med stort engagemang för att tillsammans med barnen skapa en plats för meningsfullt lärande, nyfikenhet, förundran och lek.

Genom ett projekterande arbetssätt utforskar barn och pedagoger tillsammans det områdes gemensamma projektet ”3600 barns berättelser” genom olika projekt på avdelningarna, detta år med särskilt fokus på lek och undervisning utomhus samt digitala verktyg. Vi jobbar på olika sätt med reflektion, dokumentation och systematik. Bland annat provar vi olika sätt att arbeta kreativt och 100-språkligt med reflektion. Vi arbetar med tidslinjer, mind - map och andra sätt att få syn på det undersökandet som barnen är i, tillsammans ställer vi frågor till varandra kring På förskolan reflekterar personalen tillsammans i reflektionsgrupper ledda av förste förskollärare.

Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på http://www.malmo.se/förskolekarriär.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Arbetsuppgifter

Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Alla förskollärare i Malmö stad har schemalagd tid (5 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor.

Som förskollärare på Gullkragen arbetar du med andra engagerade förskollärare och barnskötare. Det finns både reflektionsforum för mixade yrkeskategorier men förskollärare träffar även övriga förskollärare från rektorns hela område. Vi lägger mycket tid på kollegialt lärande men det finns även individuell reflektionstid. Som ansvarig för det pedagogiska innehållet förväntar vi oss att du ska ta ett ansvar för hela arbetslagets utförande av undervisningen. Dina åsikter kommer att tas tillvara och alla medarbetare ges inflytande över utbildningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla verksamheten. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

I vårt förskoleområde är vi stolta över den påverkan som förskolan på samhället. Det är viktigt att du delar vår starka tro på att förskolan gör skillnad både här och nu och långt senare i livet. Om du vill vara med och påverka både Malmö idag och Malmös framtid så hoppas vi att du söker till oss.

För att tillsvidareanställas som förskollärare krävs förskollärarlegitimation, enligt Skollagen. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/.
Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg - Belastningsregistret.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga