Malmö stad · Publicerad 15 maj 2020

Om arbetsplatsen

Vi är ett förskoleområde som har arbetat tillsammans sedan maj 2016 och som är på mycket god väg att skapa en gemensam och positivt likvärdig utbildning som genomsyras av vårt tydliga barnfokus, ett systematiskt kvalitetsarbete som på ett fint sätt sammanflätar våra kvalitetsmål, våra kompetensutvecklingsinsatser och vår gemensamma pedagogiska riktning.

Vi erbjuder en målmedveten ledningsgrupp, med nära ledarskap i form av biträdande förskolechef och förste förskollärare. Dessa är ett tillgängligt stöd för dig som medarbetare och ett bollplank för tankar och idéer, allt för att stödja din utveckling och för att utmana dig vidare i din profession. Vi kan erbjuda dig en organisation med höga ambitioner där du aktivt kan vara delaktig i att påverka och skapa barnens bästa förskola.

Gyllebo förskola är en centralt belägen med närhet till större parker och strand. Gyllebo förskola har fyra avdelningar på ett plan, två avdelningar för de yngre barnen och två avdelningar för de äldre barnen. Vår förskolegård som är omringad av förskolans lokaler har under hösten fått nya träd, buskar, stockar och lekutrustning.

Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på http://www.malmo.se/förskolekarriär.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Arbetsuppgifter

Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Alla förskollärare i Malmö stad har schemalagd tid (5 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor.

Detta läsår arbetar vi tillsammans fram en gemensam språkplan i området. Föregående läsår arbetade vi fram en gemensam IKT-plan. Att arbeta kollegialt över förskolornas gränser är viktigt för oss, detta arbete är ett stort stöd i arbetet mot våra gemensamma mål. Vi har forumgrupper tillsammans med våra förste förskollärare på varje förskola där vi arbetar omväxlande teoretiskt och med praktiska workshops i utgångspunkt i förskolans utvecklingsområde. I området har vi ett förskollärarnätverk där vi lyfter aktuella frågor för förskolans utbildning och undervisning. I ditt nya uppdrag ges du stora möjligheter att påverka och forma utbildningens innehåll och arbetssätt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla verksamheten. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Vi söker dig som brinner lite extra för arbetet med barns språkutveckling. Förskolan har ett eget bibliotek som har byggts upp tillsammans med barnen. Detta läsår arbetar vi med att varje avdelning ska skapa inspirerande miljöer ur ett språkutvecklande synsätt. En effekt vi vill se är att våra barn blir erbjudna fler planerade undervisningsstunder kopplade till språkutveckling. Vi söker dig med kompetens och engagemang att driva och leda detta arbete!

För att tillsvidareanställas som förskollärare krävs förskollärarlegitimation, enligt Skollagen. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 200801

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/.
Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg - Belastningsregistret.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
14 juni 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga