Malmö stad · Publicerad 3 maj 2021

Om arbetsplatsen

Nicke Pings förskola söker efter legitimerad förskollärare som är sugen på nya utmaningar, har ett lekfullt förhållningssätt samt idéer, tankar och ambitioner att skapa spänning och magi för barnen. Nicke Ping är en förskola med sex avdelningar som är fem år gammal och ligger i Oxie Kyrkby. Förskolan har ljusa och fina lokaler, med oändliga pedagogiska möjligheter att skapa spännande och utmanade lärmiljöer för barnen. Vi har en stor och fantastisk förskolegård samt närhet till många upplevelser i närmiljön, som man med lätthet kan utforska med våra cyklar. Det finns goda kommunikationsförbindelser till förskolan med buss och tåg.

Förskolan ingår i ett förskoleområde tillsammans med fyra andra förskolor vilka samverkar för att skapa förutsättningar för ett kollegialt lärande och för att allas kompetenser ska komma alla till godo. Vi har ett projektinriktat och undersökande arbetssätt där barn och medarbetare utformar verksamheten med barnet i centrum och leken i fokus. Närvarande vuxna arbetar medvetet för att forma barnens bästa förskola med en lustfylld, kreativ och utforskande utbildning och ett gemensamt mål att ge barnen möjligheter att bli sitt bästa jag.

Vi använder oss av ett digitalt närvarosystem utifrån att erbjuda en trygg och säker förskola. Detta innebär att vi strävar efter att alla anställda har en personlig tjänstetelefon som hjälpmedel att registrera barnens närvaro, en tjänstetelefon som även kan användas som dokumentationsverktyg.

Som anställd hos oss erbjuds du stora möjligheter att vara delaktig och påverka pågående utvecklingsarbete. Dessutom erbjuds du:
  • Spännande, utmanande och stimulerande arbetsuppgifter samt tydligt och nära ledarskap i form av biträdande rektor och förste förskollärare
  • Möjlighet till att vara med och utforma utbildningen, utifrån ett helhetsperspektiv
  • Tjänstetelefon
  • Flex
  • Friskvård 1500 kr/år
  • Kläder för utomhusbruk (jacka och överdragsbyxor)
Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på http://www.malmo.se/förskolekarriär.

Arbetsuppgifter

Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Alla förskollärare i Malmö stad har schemalagd tid (5 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla verksamheten. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Du är trygg i din förskollärarroll, har modet att våga engagera och leda dina kollegor framåt och en vilja att ta ansvar för att erbjuda barnens bästa förskola. Vi vill att du ser vikten av att utveckla och ge nya perspektiv till ditt arbetslag, din förskola och ditt förskolområde och att du bidrar aktivt till det kollegiala lärandet genom att dela med dig av din kompetens.

Du är stolt för ditt uppdrag som förskollärare och arbetar medvetet för att skapa positiva sammanhang för barn och kollegor. Du har förmågan till och är öppen för ett flexibelt arbetssätt eftersom olika barngrupper kräver olika arbetssätt och olika förhållningssätt. Barn är inte, de blir. Ditt arbete präglas av en tydlig respekt för individen och för allas lika värde.

Du synliggör barns lärprocesser genom att planera, dokumentera, följa upp och utveckla utbildningen, med hjälp av pedagogisk dokumentation. Brinner du extra för språkutveckling, berättande och IKT är detta en fördel. Har du erfarenhet av att jobba projektinriktat, ser vi detta som en merit.

För att tillsvidareanställas som förskollärare krävs förskollärarlegitimation, enligt Skollagen. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning. Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2021-09-01

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
23 maj 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Underkategori
Fritidspedagog
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga