Malmö stad · Publicerad 4 sept 2020

Om arbetsplatsen

Älggården och Tärnans förskolor tillhör förskoleområde Väster 1 som består av sex förskolor placerade i Klagshamn, Bunkeflostrand samt Limhamn.

Älggården är en väletablerad förskola och ligger centralt i Limhamn, nära till parker och lekplatser. På Älggårdens förskola arbetar engagerade och medvetna pedagoger. Förskolan består av fyra avdelningar.

I januari öppnade Tärnans förskola i Limhamns sjöstad. Förskolan består av fyra avdelningar och är belägen på 6:e våningen uppe på taket med en fantastisk utsikt ut över sundet.

Våra värdeord är delaktighet, glädje, nyfikenhet, trygghet och lustfyllt dessa ska genomsyra allt vårt arbete på våra förskolor och som vi levandegör i så väl våra miljöer som i vårt bemötande. Därför söker vi dig med hög pedagogisk kompetens som vill ge barnen den utbildningen dom enligt lag har rätt till och vill utmana och stötta varje barn i sitt lärande.

Vi erbjuder en målmedveten ledningsgrupp, med nära ledarskap i form av biträdande förskolechef och förste förskollärare, dessa är ett tillgängligt stöd för dig som medarbetare och ett bollplank för tankar och idéer, allt för att stödja din utveckling och för att utmana dig vidare i din profession.

Vi kan erbjuda dig en organisation med höga ambitioner där du aktivt kan vara delaktig i att påverka barnens bästa förskola.

Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på http://www.malmo.se/förskolekarriär.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Arbetsuppgifter

Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Alla förskollärare i Malmö stad har schemalagd tid (5 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor.

I vårt område värdesätter vi mångfald och vi har ett gott samarbete inom vårt förskoleområde. Du kommer erbjudas möjligheter till ett kollegialt lärande och erfarenhetsutbyte i form av pedagogiskt nätverk.

Som förskollärare ser vi att du driver och ansvarar för att alla barn får ett reellt inflytande över arbetssätt och innehåll. Tillsammans i arbetslaget utvecklar och dokumenterar ni det pedagogiska arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla verksamheten. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Vi söker dig som är engagerad och positiv. Vi ser gärna att du har mod och driv att utveckla förskolans verksamhet och miljöer genom egna initiativ och kreativitet. Hos oss är det bara fantasin som sätter gränser.

Vi vill att du på ett professionellt sätt tillsammans med kollegor lägger grunder för ett livslångt lärande. Du ska tillsammans med barnen arbeta medforskande och utforskande.

För att tillsvidareanställas som förskollärare krävs förskollärarlegitimation, enligt Skollagen. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/.
Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg - Belastningsregistret.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
4 okt 2020
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga