Malmö stad · Publicerad 20 maj 2020

Om arbetsplatsen

Tritons förskola är en nybyggd förskola som finns i det vackra Aurahuset på Argogatan i Citadelsstaden. Området är under uppbyggnad och vi har närhet till Saluhallen och Malmö Live. Förskolan har tre avdelningar. Vi hör till området Västra hamnen och har fyra förskolor till i området Skeppet, Fyren, Fregatten och Gröna Dockans förskolor.

Lokalerna är stora och luftiga med massor av ljusinsläpp. Vi har en fin ateljé i hjärtat av förskolan där barnens kreativitet kan få fritt spelrum. Gården är ordentligt inhägnad och inbjuder till spännande utmaningar som höjdskillnader, buskar, balanslek, sandlek och rollek. Vi tycker att uteverksamhet är en viktig del av vardagen och har tillgång till lådcyklar för att ta oss till alla fina platser i närområdet.

Vi söker en ny kollega som vill vara med och utveckla verksamheten och undervisningen för de yngsta barnen. Vi startade förskolan under 2019 så som kollega hos oss får du vara med och utforma verksamheten. Till stöd har vi förste förskollärare och biträdande förskolechef. Förskolans grundvärderingar är Glädje, Trygghet, Nyfikenhet, Delaktighet och Inflytande.

Arbetsuppgifter

Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Alla förskollärare i Malmö stad har schemalagd tid (5 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla verksamheten. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Vi söker dig som ser möjligheter i arbetet med de yngsta barnen. Du värnar om barnens inflytande och delaktighet, arbetar nära barnen och är nyfiken på barnens utforskande erfarenheter och kunnande. Du är intresserad av pedagogisk dokumentation och projekterande arbetssätt samt ser att den pedagogiska miljön och material har stor betydelse för barnens lärande.

För att tillsvidareanställas som förskollärare krävs förskollärarlegitimation, enligt Skollagen. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster:1
Tillträde: 2020-08-15

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/.
Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg - Belastningsregistret.

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så kanske du märker att du till denna tjänst söker på ett nytt sätt, via ett nytt rekryteringssystem. Vi byter rekryteringssystem för att det ska vara enklare för dig att söka våra tjänster. Om du har sökt i vårt tidigare system Visma Recruit, och vill återanvända din ansökan i denna rekrytering kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
7 juni 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Förskollärare
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga