Malmö stad · Publicerad 18 maj 2020

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en ny kollega till Höjaskolan och till vårt arbetslag i F-3. Här får du chans att samarbeta med dina kollegor i en öppen och tillåtande miljö där kollegialt utbyte och lärande är en självklarhet!

I ditt läraruppdrag hos oss kommer du ansvara för planeringen och undervisningen men även göra en bedömning av dina elevers förvärvade kunskaper. Planeringen av din undervisning kan komma att ske såväl enskilt som tillsammans med dina kollegor. Din undervisning är modern och kreativ och syftar till att nå och hitta strategier för att stärka dina elever, både kunskapsmässigt och i deras personliga utveckling. Du arbetar också med ett löpande utvecklingsarbete. Ett utvecklingsarbete där du tillsammans med övrig skolpersonal aktivt jobbar för att upprätta och bibehålla en god lär- och arbetsmiljö för elever och medarbetare på vår skola. I uppdraget ingår även mentorskap elever.

Vi använder oss sedan några år tillbaka av materialet Tänka, räkna och resonera vilket har gett goda resultat och förutsättningar för våra elever vad gäller den första matematikförståelsen. All undervisning i matematik och svenska sker parallellt och i halvklass. I de ämnesövergripande temana samarbetar du och din närmaste kollega med den andra förskoleklassen vad gäller planering och genomförande.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad lärare med behörighet för undervisning mot åk. F-3. Har du tidigare arbetat som lärare eller förskollärare är detta meriterande. Du bör ha god insikt och kunskap i skolans styrdokument och kunna tillämpa dem i ditt dagliga arbete. Du har också en god didaktisk och pedagogisk förmåga och kan leda och organisera arbetet för att skapa en god lärmiljö under hela dagen. Vidare har du förmågan att utveckla verksamheten utifrån vetenskapliga metoder och beprövad erfarenhet men även god vana och kännedom om att arbeta med digitala verktyg.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Höjaskolan är en F-9-skola med cirka 510 elever och 65 medarbetare i östra delarna av Malmö. Vi vill stå för en samarbetskultur som genomsyrar hela verksamheten och där kollegialt lärande är centralt. Det våra medarbetare beskriver som utmärkande hos oss är en välkomnande och stöttande miljö där man kan utvecklas i sin profession i samarbete med en skolledning som både ser och hör sin personal. Hos oss ska du aldrig känna dig ensam i din lärargärning. Detta året fokuserar vi på utveckling av undervisningen och lärmiljöer och vi letar efter nya medarbetare som vill bidra till att vi tillsammans på hela skolan uppnår våra utvecklingsmål. Vi värnar om att alla, både elever och personal, ska vara stolta över sin skola och känna lust att lära. Vi arbetar aktivt för att skapa en miljö där eleverna känner sig sedda, trygga och delaktiga. Exempelvis spelar vi Höjaspelet (ursprung: Good Behavior game) med de yngre eleverna för att främja god lär- och arbetsmiljö. Läs mer här: https://bit.ly/2EIOAuN

Vår styrka är mångfalden bland våra elever och engagemanget hos vår välutbildade personal.

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också!

Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så kanske du märker att du till denna tjänst söker på ett nytt sätt, via ett nytt rekryteringssystem. Vi byter rekryteringssystem för att de ska var enklare för dig att söka våra tjänster. Om du har sökt i vårt tidigare system Visma Recruit, och vill återanvända din ansökan i denna rekrytering kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nedan nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
1 juni 2020
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga