Malmö stad · Publicerad 4 okt 2021

Arbetsuppgifter

Förste socialsekreterarens huvudsakliga uppdrag är att vara ett stöd åt medarbetarna inom sektionen (barnsekreterare och familjehemssekreterare) samt sektionschefen i det dagliga arbetet.

Arbetsuppgifterna består av ärendehandledning, administrativt stöd och metodutveckling. I arbetsuppgifterna ingår att driva utvecklingsarbete och se till att det finns en röd tråd i metodfrågor inom området. Förste socialsekreteraren ska hålla sig uppdaterad kring aktuell lagstiftning och forskning och kunna förmedla viktiga förändringar till medarbetare. Arbete efter kontorstid kan förekomma.

Som förste socialsekreterare ska du också:
 • Fungera som sakkunnig inom området
 • Ge handledning och feedback till socialsekreterarna
 • Stötta socialsekreterarna med prioriteringar i det dagliga arbetet
 • Introducera nya socialsekreterare
 • Läsa skriftliga underlag och ge feedback
 • Ansvara för granskning av handläggningen utifrån gällande lagstiftning och riktlinjer
 • Upprätthålla metoder och bedömningsinstrument så att dessa används i den dagliga handläggningen
Kvalifikationer

Vi söker dig med socionomexamen och flerårig erfarenhet från socialt arbete med fokus på familjer, barn och unga. Vi vill att du har erfarenhet av utredningar enligt SoL och LVU, goda kunskaper gällande aktuell lagstiftning på området samt erfarenhet av att arbeta med BBIC och i Procapita. Det är meriterande om du har arbetat som förste socialsekreterare samt med coachande förhållningssätt.

Har du erfarenhet av arbete med evidensbaserade metoder och bedömningsinstrument är det meriterande. Du bör ha erfarenhet av Nya och/eller Gamla Kälvestensmetoden. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att arbeta inom familjehemsvården.

Personliga kompetenser som vi söker:
 • Trygg och stabil i dig själv och självgående ditt arbete
 • God förmåga att samarbeta både internt och externt
 • God analytisk förmåga med visioner och intresse för metodutveckling
 • Strukturerad och tydlig i såväl kommunikation som i beslut
Vi ser även att du har god förmåga att utrycka dig på svenska i tal och skrift samt har god datorvana.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Inom sektion Familjehem Väster söker vi en förste socialsekreterare. Sektionen består av en sektionschef, 7 barnsekreterare, 7 familjehemssekreterare samt en förste socialsekreterare.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tidsbegränsad, 6 månader med möjlighet till förlängning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Övrigt

Vi kommer att påbörja urvalsarbetet under ansökningstiden.

Innan anställning behöver du visa upp socionomexamensbevis, utdrag ur belastningsregister och id-handling (pass eller nationellt id-kort).

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga