Malmö stad · Publicerad 9 apr 2021

Arbetsuppgifter

Vi söker en ny kollega till Fågelbacksskolan och vi ser fram mot att välkomna just dig till teamet av utbildade, engagerade, kunniga och lösningsfokuserade medarbetare. På Fågelbacksskolan har vi lärandet i fokus och tillsammans med våra elever tränar vi förmågor på ett lustfyllt och varierat sätt. Vi ser bara möjligheter om det så handlar om relationerna med kollegor, elever och vårdnadshavare eller att våga utmana sig själv i sin undervisning och prova nya vägar för att eleverna ska lyckas så bra som möjligt. På Fågelbacksskolan strävar vi efter att vara varje elevs bästa skola men också varje medarbetares bästa arbetsplats.

I uppdraget som förstelärare på Fågelbacksskolan bedriver du en varierad, framgångsrik och kreativ undervisning, såväl individuellt som i team, hittar strategier för att nå varje elev och bidrar till ökad måluppfyllelse. Du planerar, bedömer, utvärderar och utvecklar den pedagogiska verksamheten i enlighet med skolans styrdokument och det systematiska kvalitetsarbetet. I uppdraget ingår även mentorskap för ett antal elever på skolan.

Som förstelärare även leder och handleder du det kollegiala pedagogiska utvecklingsarbetet på uppdrag av rektor och tillsammans med dina förstelärarkollegor. Rollen innebär därmed att du planerar, organiserar och leder utvecklingsprocesser som berör individer, flera kollegor, ämneslag, arbetslag och andra utvecklingsgrupper på skolan. Utvecklingsprocesserna är identifierade i skolans systematiska kvalitetsarbete för att skapa en lärandekultur och leda till högre måluppfyllelse.

Uppdraget är allmändidaktiskt och du förväntas komplettera nuvarande förstelärare vad gäller ämne, kompetens, egenskaper och erfarenhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är behörig och legitimerad lärare för åk 7-9. För att vara aktuell för uppdraget som förstelärare ska du genom dokumentation kunna redovisa minst fyra års väl vitsordat arbete efter examen med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar inom skolväsendet.

Du är väl förtrogen med skolans styrdokument och har god förmåga att omsätta styrdokumenten i praktiken samt har ett undersökande förhållningssätt till din och andras praktik. Du har förmåga att se individen och att förbättra elevers studieresultat genom differentierad undervisning. Har du dokumenterad utbildning eller erfarenhet av att handleda andra lärare och driva utvecklingsprocesser ser vi detta som meriterande.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av övergripande skolutvecklingsuppdrag och att du har ansvarat för och lett undervisningsnära, kollegialt lärande samt att du har en god förmåga att kommunicera, lyssna samt förädla ett mandat och få följare. Du har lätt för att skapa goda och förtroendeingivande relationer med såväl elever och vårdnadshavare som kollegor.

Är det dig vi har beskrivit? Vill du bidra i utvecklingen av såväl våra elever, verksamheten som dig själv och dina kollegor? Tveka då inte att söka när vi nu har en ledig tjänst och kanske är det just dig som vi hälsar välkommen till Fågelbacksskolan!

Om arbetsplatsen

I centrala Malmö finns Fågelbacksskolan - en nybyggd 7-9 skola där du i en fräsch och ändamålsenlig miljö får en påtaglig chans att göra skillnad! Vi har lärandet i fokus på alla nivåer i vår organisation och tillsammans stödjer och utmanar vi våra elever till att bli goda samhällsmedborgare och framtida världsmedborgare med valmöjligheter och framtidstro. På Fågelbacksskolan vågar vi mer, vill mer, utvecklas och lär tillsammans.

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också!

Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100 %
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2021-08-10

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
23 apr 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Underkategori
Fritidspedagog
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga