Malmö stad · Publicerad 1 apr 2021

Arbetsuppgifter

Huvuduppdraget för dig som förstelärare är att tillsammans med förstelärarkollegor och skolledning förstärka samt driva det pedagogiska utvecklingsarbetet för högre måluppfyllelse. Tjänsten innebär dock fortsatt undervisning i klass och arbetslag.

I tjänsten ingår att du tillsammans med skolutvecklingsgruppen leder skolans ämnesdidaktiska utvecklingsarbete med differentierad undervisning som mål. Här ligger fokus på att synliggöra elevens lärande, hur eleven lär, hur eleven blir mer medveten om sitt lärande samt hur läraren kan förädla sin undervisning för att eleven ska kunna påverka sitt eget lärande. Du ska vara en förebild för kollegor och aktivt bidra till att synliggöra och verka för undervisning i enlighet med skolans och förvaltningens utvecklingsarbete. Som förstelärare ingår att du sprider din ämneskompetens och yrkesskicklighet på hela skolan. Därför ska förstelärarens klassrum vara öppet för lektionsbesök från förvaltning, skolledning och kollegor. Försteläraren förväntas ha ett öppet och kritiskt förhållningssätt till sin praktik.

Sammanfattningsvis...
  • är du en del av skolans utvecklingsgrupp
  • utvecklar du det kollegiala lärandet och är modellärare
  • förbättrar du resultat genom ett formativt förhållningssätt
  • är du en tydlig och positiv förebild för kollegor
  • skapar du genom din kompetens och ditt ledarskap ett engagemang för ett förändringsarbete i kollegiet
Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad grundskollärare med behörighet att undervisa åk.4-6 i SV/SVA och SO. Du har minst 4 års väl vitsordat arbete som lärare. Du har spetskompetens i att använda pedagogiska digitala verktyg som en naturlig del i din undervisning. Du har ett starkt intresse för att förbättra elevernas studieresultat och utveckla undervisningen. På Mellanhedsskolan är våra ledord: ”Ingen elev ska behöva stå tillbaka, men ingen ska heller lämnas efter. Alla elever ska öka förståelsen för sitt eget lärande och känna att de lyckas”. Därför ska du vara van vid att arbeta med anpassningar och extra anpassningar.

Det är naturligt för dig att undervisa och utveckla undervisningen utifrån ett systematiskt och vetenskapligt förhållningssätt. Du har erfarenhet av att driva olika förbättringsprocesser. Som person vill vi att du är inriktad på att se möjligheter; att se det osynliga, att känna det ogripbara och att uppnå det omöjliga.

Dessutom ska du...
  • vara en inspirerande, kreativ pedagogisk designer
  • ha god samarbetsförmåga, en positiv vilja och vara en ”solution architect”
  • kunna leda kollegor i språkutvecklande arbetssätt
  • kunna fånga och fördjupa elevernas intresse för dina ämnen samt ha stort intresse för elevers kunskapsutveckling
Om arbetsplatsen

Mellanhedsskolan ligger nära strand och hav i de västra delarna av Malmö. Vi har verksamhet för elever i förskoleklass till och med årskurs 6 samt grundsärskola för årskurs 1-9. Det går cirka 570 elever på skolan. Skolledningen arbetar utifrån den s.k. LMX-teorin som är ett förhållningsbaserat sätt att se på det relationella ledarskapet. Modellen fokuserar på det dyadiska förhållandet mellan ledare och medarbetare. Våra ledord är tillit, autenticitet och ärlighet.

Vi vill att alla medarbetare på skolan ska känna delaktighet och ägandeskap i sitt uppdrag. En viktig del i det pusslet är våra individuella kvalitetsdialoger/medarbetarsamtal som genomförs en gång i månaden. I dessa ligger fokus på att knyta ihop grundskoleförvaltningens ramverk med skolans systematiska kvalitetsarbete samt vårt förebyggande, främjande arbetsmiljöarbete.
Du kan läsa mer om vad rektor Slavica Drazic har att säga om dessa samtal via följande länk: https://bit.ly/2SWxPFS

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 80 skolor, 6200 medarbetare och 33 900 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans- varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2021-08-01

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
18 apr 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Underkategori
Fritidspedagog
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga