Malmö stad · Publicerad 28 apr 2021

Arbetsuppgifter

Till Stenkulaskolan söker vi en två förstelärare som är behöriga att undervisa i årskurserna 4-6 i antingen Sv/SvA, engelska eller matematik.

Huvuduppdraget för förstelärare är att förstärka det pedagogiska utvecklingsarbetet för högre måluppfyllelse på skolan. Huvuddelen av förstelärarens tjänst är undervisning och uppgifter som hör till undervisningen. I uppdraget som förstelärare ingår det att sprida ämneskunskaper och yrkesskicklighet till fler lärare.

Som förstelärare tar du också ett särskilt ansvar för ämnesutveckling och ämnesdidaktisk utveckling och det systematiska kvalitetsarbetet. Du kommer i din roll handleda andra lärare. Försteläraren tjänstgör på sin egen arbetsplats men har också delvis ett kommun/förvaltningsövergripande uppdrag genom att sprida goda exempel.

Du kommer att ingå i vår skolutvecklingsgrupp tillsammans med minst 8 andra lärare samt skolledningen.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad lärare mot årskurserna i antingen Sv/SvA, engelska eller matematik. För att vara aktuell för uppdraget som förstelärare ska du, genom dokumentation, kunna redovisa för minst fyra års väl vitsordat arbete efter examen med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar inom skolväsendet. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av att handleda andra lärare eller driva pedagogiska utvecklingsprocesser.

För att ha framgång i uppdraget som förstelärare, är det meriterande om du:
 • har ett förhållningssätt som håller fokus på måluppfyllelse genom uppföljning och analys.
 • utvecklar undervisningen med stöd i forskning.
 • ser den samlade skolorganisationen som en lärande organisation.
 • tillämpar metoder och har ett förhållningssätt som synliggör varje elevs lärande
 • har formativ och summativ bedömningskompetens.
 • har digital kompetens som innebär att det är naturligt att använda datorn som arbetsredskap och pedagogiskt hjälpmedel.
 • skapar och upprätthåller goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare.
 • har ett tydligt, tryggt och kommunikativt ledarskap.
 • har kompetens i språkutvecklande ämnesundervisning.
 • har erfarenheter av att driva förbättringsprocesser/projekt.
 • undervisar utifrån ett systematiskt och vetenskapligt förhållningssätt.
 • har erfarenhet av att arbeta med elever från olika kulturer och bakgrunder sen tidigare.
 • du har erfarenhet av arbete med elever som har neuropsykiatriska funktionsvariationer.
Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Stenkulaskolan är en F-9-skola med cirka 600 elever. På skolan finns en central autismgrupp och vi är också Malmös alternativ för elever med hörselnedsättning. Vi jobbar efter Simon Sineks The Golden Circle och skolans Why är: ”We Make The World A Better Place”. Inkludering och digitalisering är två andra ledord för skolan. Vi tror på att vi alla alltid kan utvecklas och bli bättre och vår skolutveckling baseras på Michael Fullans tankar om Coherence och Deepening Learning. Här på Stenkulaskolan gör vi skillnad för ALLA elever på riktigt varje dag.

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 80 skolor, 6200 medarbetare och 33 900 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans- varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: enligt överenskommelse

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
12 maj 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Underkategori
Fritidspedagog
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga