Malmö stad · Publicerad 4 sept 2020

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en förstelärare som ska vara med att driva arbetet med våra åtagande inför läsåret 20/21!

Som förstelärare kommer du arbeta mot åk 4-6 och ingå i vårt arbetslag på mellanstadiet bestående av engagerade kollegor. Du bedriver en varierad och kreativ undervisning, hittar strategier för att nå varje elev och bidrar till ökad måluppfyllelse. Du planerar, bedömer, utvärderar och utvecklar den pedagogiska verksamheten i enlighet med skolans styrdokument och det systematiska kvalitetsarbetet.

En del av uppdraget som förstelärare innebär att tillsammans med förstelärarkollegor och andra kollegor på skolan driva projekt och utvecklingsarbeten på uppdrag av skolans ledningsgrupp som bestämts utifrån grundskoleförvaltningens centrala ramverk för att bli varje elevs bästa skola. Du planerar, genomför och följer upp uppdragen och arbetar med dessa på ett strukturerat och disciplinerat sätt.

Inför läsåret 20/21 kommer vi att påbörja vårt arbete med att bli en språkutvecklande organisation i alla ämnen. Vi kommer att bekanta oss med genrepedagogiken och bygga detta från grunden utifrån en långsiktig plan. Inför hösten söker vi därför en förstelärare med inriktning språkutveckling. Du kommer att ingå i ett team där man gemensamt driver respektive utvecklingsprojekt löpande framåt. Uppdraget är för hela skolan F-9 inklusive grundsärskolan.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad lärare med behörighet för undervisning mot åk.4-6. Du vara behörig i och ha erfarenhet av att undervisa i svenska och svenska som andra språk. För att vara aktuell för uppdraget som förstelärare ska du också kunna, genom dokumentation, redovisa för minst fyra års väl vitsordat arbete efter examen med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar inom skolväsendet. Du är nyfiken och har intresse för att utveckla din undervisning utifrån nya metoder och forskning. Du har förmåga att se individen och att förbättra elevers studieresultat genom differentierad undervisning. Har du erfarenhet av att handleda andra lärare eller driva utvecklingsprocesser ser vi detta som meriterande.
Som person är du disciplinerad, tar stort ansvar samt arbetar lojalt och systematiskt. Du är en driftig lärare med vilja och förmåga att gå på djupet när det gäller undervisningen. Du vågar söka nya vägar och kan arbeta kollaborativt med dina kollegor.

Om arbetsplatsen

Videdalsskolan är en F-9 skolan med tillhörande fritidshem. Vi är också en Malmös största grundsärskolor med elever som läser både inom ämnen och ämnesområden. Vår ambition är att vara en skola där både elever och personal utvecklas och har det bra. Nästa läsår kommer vi att inleda vårt arbete med genrepedagogik. Vi ska bli en språkutvecklande skola under hela dagen för alla våra elever. Vi har också ambitionen att utveckla vårt kollaborativa arbete inom våra arbetslag och i hela vår organisation. På Videdalsskolan är mångfald en styrka och hos oss har alla en plats.

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också!

Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

För att underlätta för dig som söker har vi under våren bytt rekryteringssystem. Om du har sökt i vårt tidigare system Visma Recruit, och vill återanvända din ansökan i denna rekrytering kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
20 sept 2020
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga