Malmö stad · Publicerad 11 sept 2020

Arbetsuppgifter

I Malmö stad och Grundskoleförvaltningen finns det centrala särskilda undervisningsgrupper bestående av elever från hela Malmö. Elever som går hos oss är i omfattande behov av särskilt stöd under hela sin skoldag. Eleverna behöver stöd och anpassningar i sin kunskapsmässiga och sociala utveckling. Nu söker vi en förstelärare som ska vara med och stärka vårt team!

I ditt försteläraruppdrag kommer du tillsammans med tre andra förstelärare, enhetschef och sektionschefer leda det pedagogiska utvecklingsarbetet för våra kommungemensamma SU-grupper. Detta för att vi ska få en likvärdig undervisning av hög kvalitet i alla våra grupper.

Du kommer tillsammans med övriga förstelärare leda det kollegiala lärandet och handleda pedagoger och andra yrkeskategorier så att våra elever möts av en tillgänglig lärmiljö och undervisning av hög kvalitet.

I ditt läraruppdrag hos oss planerar och genomför du undervisning utifrån din ämnesbehörighet. Du kommer att vara mentor för elever i någon utav våra grupper. I ditt mentorsuppdrag ingår kontakter med elevernas ordinarie skolor, BUP och socialtjänsten. Våra elever är i behov av omfattande särskilt stöd i sin kunskapsutveckling samt i sin sociala utveckling. Det är viktigt att du skapar goda relationer med eleverna och deras vårdnadshavare.

Vidare bedriver du en varierad och tillgänglig undervisning som är baserad på forskning och beprövad erfarenhet samtidigt som du trivs med att arbeta i nära samarbete med dina kollegor.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad lärare med behörighet för undervisning mot åk 4-9. Vi söker dig som har bred ämnesbehörighet, men ser gärna att du är behörig i några utav dessa ämnen, sv, svA, ma, no eller engelska. För att vara aktuell för uppdraget som förstelärare ska du också kunna, genom dokumentation, redovisa för minst fyra års väl vitsordat arbete efter examen med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar inom skolväsendet.

Som förstelärare har du erfarenhet av att vara med och driva ett systematiskt utvecklingsarbete. Du är trygg i att handleda kollegor och att driva det kollegiala lärandet. Din undervisning bygger på forskning och beprövad erfarenhet men även ett språkutvecklande arbetssätt samtidigt som du är trygg med att använda assisterande verktyg som en del av din undervisning.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i SU-grupp eller på annat sätt av att arbeta med elever med NPF. Du arbetar med ett lågaffektivt förhållningssätt och är en god relationsbyggare.

Om arbetsplatsen

De centrala SU-grupperna vänder sig till elever som, under en tid, behöver en annan undervisningssituation än vad den ordinarie grundskolan kan erbjuda. Kännetecknande för våra centrala SU-grupper är att lärandet utgår från elevens styrkor och behov, att eleven går i en liten grupp, att personaltätheten är hög och att det bedrivs ett nära samarbete med vårdnadshavare. Grupper finns lokaliserade på våra grundskolor men också som egna enheter. Det finns även centrala SU-grupper för elever i behov av autismanpassad lärmiljö.

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också!

Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
25 sept 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Lärare
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga