Malmö stad · Publicerad 9 okt 2020

Arbetsuppgifter

Malmö stad gör nu en satsning och utökar den egna öppenvården. Vi rekryterar därför nu fler kollegor som vill arbeta som familjebehandlare med barn, ungdomar och deras föräldrar. Om du, precis som oss, är en person som vill, kan och vågar - då kan det vara dig vi söker!

Hos oss innebär arbetet som familjebehandlare en arbetsvardag med stor spännvidd. Vi strävar efter att anpassa oss till de behov familjen har, och konstruerar i samråd med familjen det stöd och den behandling de behöver. Detta innebär att du arbetar med familjebehandlande insatser i form av såväl samtal med föräldrar, barn/ungdom och familj som praktiskt pedagogiskt stöd i hemmet, modellering, nätverksarbete, mycket motivationsarbete och du har ofta en samordnande funktion. Vi arbetar för att skapa en god allians från start och för att snabbt komma till aktivt arbete i familjerna. Vi har fokus på samspel/kommunikation i familjerna och interventioner i samband med detta.

Som familjebehandlare hos oss arbetar du med målgruppen familjer med barn 0-18 år som beviljats öppenvårdskontakt. För oss är det därför viktigt att du är flexibel och vill arbeta med såväl barn som ungdomar, även om du kan komma att ha huvudfokus på de mindre eller de äldre barnen.

Du kommer att arbeta med familjer i olika konstellationer och på olika platser såsom hemmet och i våra lokaler. Arbetet ska utgå ifrån genomförandeplaner med tydliga och realistiska mål med barnets bästa i fokus. I arbetet ingår även nätverksarbete och samverkan med professionella såväl som privata aktörer i familjernas liv. Arbetet utförs både självständigt och tillsammans med kollegor. Arbete utanför kontorstider förekommer.

Om detta låter som något för dig, sök då hit och bli vår nya, mycket välkomna kollega!

Kvalifikationer
  • Socionomexamen alt. annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig i kombination med relevant arbetslivserfarenhet.
  • Flerårig erfarenhet av psykosocialt förändrings- och behandlingsarbete.
  • B-körkort och körvana för manuellt växlad bil.
Det är meritande om du har erfarenhet av arbete med föräldrar och barn 0-18 år, samspelsbehandling, familjebehandling, praktiskt arbete i socialpedagogiskt syfte samt arbete inom öppenvård. Det är även meriterande med utbildning och praktisk erfarenhet av Marte Meo, COS, Familjeterapi steg 1 samt KBT steg 1, Repulse, ACT, FFT eller andra kognitiva metoder. Det är även positivt om du har erfarenhet av myndighetsutövning inom barn och familj samt annan språkkompetens än svenska och engelska.

Arbetet som familjebehandlare ställer höga krav på flexibilitet. Du behöver vara flexibel i ditt arbetssätt, möta utmaningar positivt, vara smidig och ha förmåga att hitta kreativa lösningar i arbetet samt kunna ställa om när arbetet kräver. Du behöver även vara flexibel med att arbeta utanför kontorstid utifrån familjernas behov.

Då arbetet innebär mycket samverkan och samarbeten är god samarbetsförmåga en förutsättning. Vidare krävs att du är uthållig och kan hantera krav, motgångar och komplexa situationer i arbetet. För att trivas i rollen ser vi även att du är strukturerad och har god förmåga att självständigt planera, organisera och driva ditt arbete framåt.

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Verksamhetsområde Individ och familj är indelad i två avdelningar med olika uppdrag och fokusområden - Insats och Utredning. Vi har inom organisationen satsat mycket på vår arbetsmiljö där vi bland annat utökat antalet medarbetare i flera positioner och omorganiserat för att skapa ännu bättre arbetsförhållande med ett närmare ledarskap. Tillsammans fortsätter vi vårt påbörjade arbete med att forma framtidens socialtjänst.

Inom vår enhet för Öppenvård Barn och familj, som tillhör avdelning Insats, är vi utvecklings- och framåtsträvande. Vi har fokus på barnrätt och hur vi gör barn och ungdomar delaktiga på riktigt genom att bland annat tydliggöra syftet med insatsen, göra barnvänliga genomförandeplaner, utveckla barnsamtalen osv. Ett annat fokusområde för oss just nu är att utveckla arbetet kring våld i familjer. Ständiga diskussioner kring kunskaps- erfarenhets- och evidensbaserat arbete och brukarperspektiv pågår hos oss.

Vi rekryterar nu fler medarbetare till våra kontor på Agnesfridsvägen (Söders område), Stadiongatan (Västers område) samt Sallerupsvägen (Norrs område). Vi söker dig som vill ha kollegor med bred och lång erfarenhet och som vill komma till en rolig arbetsplats med mycket skratt och glädje! Vi förutsätter att du, liksom vi, har ett flexibelt arbetssätt och vill vara med och bidra med ditt engagemang för att vidareutveckla vår verksamhet i en positiv anda.

Hos oss erbjuds du introduktion, intern såväl som extern handledning, MI-utbildning, kontinuerlig kompetensutveckling, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling och friskvårdsbidrag.

Information om tjänsten

Anställningsform: 3 tillsvidaretjänster, 1 vikariat på 1 år (Norr)
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 4
Tillträde: Snarast

Övrigt

Intervjuer är planerat till eftermiddag 2-5/11 samt förmiddag 9-10/11. Sökande som erbjuds anställning är skyldig att lämna registerutdrag ur belastningsregistret. Vid eventuell intervju vill vi att du tar med dig en nationell ID-handling, B-körkort samt examensbevis.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
28 okt 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga