Malmö stad · Publicerad 27 juli 2020

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta som familjebehandlare med barn, ungdomar och deras föräldrar. Som familjebehandlare kommer du att arbeta aktivt med familjen, men också med att ge föräldrarna de verktyg de behöver för att kunna möta barnens behov och kunna tillgodose familjens behov. Du kommer i samråd med familjen konstruera det stöd/behandling som familjen/individen är i behov av baserat på uppdrag från handläggande socialsekreterare inom barn och unga. Arbetet bedrivs utifrån evidensbaserade metoder och beprövade erfarenheter. Vi erbjuder också biståndslös service, vilket innebär att föräldrar på eget initiativ kan söka kontakt för stöd i föräldrarollen i en omfattning av upp till 5 samtal. Detta arbete med biståndslös service dokumenteras inte.

Du kommer att arbeta med familjer i olika konstellationer och på olika platser såsom hemmet och i våra lokaler. Arbetet ska präglas utifrån genomförandeplaner med tydliga och realistiska mål med barnets bästa i fokus. I arbetet ingår också nätverksarbete och samverkan med andra aktörer i de aktuella familjernas liv.

Arbetet utförs både självständigt och tillsammans med andra familjebehandlare och kan vid behov behöva utföras utanför kontorstid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom eller har en likvärdig högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Vi vill att du har flerårig erfarenhet av socialt arbete samt god vana av att samtala med barn och deras föräldrar/anhöriga. Det är meriterande för tjänsten om du har:
  • Erfarenhet av arbete inom socialtjänsten
  • Erfarenhet av/kunskap om myndighetsutövning inom socialtjänsten inom området barn och familj
  • Erfarenhet av behandlingsarbete med familjer och barn
  • Relevant fortbildning inom området barn och unga (så som Marte Meo, COS, CAP, FFT, Familjeterapi steg 1, KBT steg 1, nätverksutbildning eller Repulse).
  • Utbildning i MI
Som person ser vi att du som söker har en mycket god samarbetsförmåga och trivs i en arbetsroll som innebär mycket samarbete såväl inom den egna arbetsgruppen som med andra samarbetspartners externt. Du har lätt för att skapa och underhålla relationer till barn och unga, deras familjer samt till våra olika samarbetspartners. Tjänsten ställer även höga krav på förmågan att ta ansvar samt att du kan ta initiativ och självständigt driva ditt arbete framåt.

Vi ser även att du är trygg i dig själv, vågar tro på dina egna bedömningar samt att du är lugn och har förmågan att hålla dina känslor under kontroll även i svåra situationer. Du besitter en flexibilitet som gör att du enkelt kan förhålla dig till nya omständigheter och har en förmåga att tänka kreativt i syfte att lösa problem.

För tjänsten krävs att du har mycket goda kunskaper i svenska språket, såväl i tal som i skrift. B-körkort samt körvana för manuellt växlad bil är önskvärt men inte ett krav.

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Verksamhetsområde Individ och familj är indelad i två avdelningar med olika uppdrag och fokusområden: Insats och Utredning. Till en av våra sektioner inom Öppenvård Barn och familj (avdelning Insats) söker vi nu familjebehandlare. Vi befinner oss nu mitt i en organisationsförändring och söker därför dig som vill vara med i detta spännande förändringsarbete vi står inför. Vill du vara med och göra skillnad för Malmös barn och unga? Då är det dig vi söker! Du kommer i denna tjänst utgå från vårt kontor på Stadiongatan 67.

Våra enheter för Barn och familj består av medarbetare med stort engagemang och med klienten i fokus. Vi är stolta över våra medarbetares kunskap, professionalitet och engagemang och vi jobbar aktivt med att försöka skapa en kultur som tillåter våra medarbetare utvecklas. Vi arbetar för att ha en bra stämning, goda skratt, utmaningar, nära ledarskap och stöttande kollegor - det som ger positiv energi och god arbetsmiljö på jobbet.

Som anställd hos oss erbjuds du mentorskap, introduktion, intern och extern handledning, metodutveckling, friskvårdsbidrag och flexibel arbetstid.

Information om tjänsten

Anställningsform: 2 tjänster tillsvidare samt 1 vikariat t.o.m. februari 2021
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 3
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse.

Övrigt

Vid frågor gällande tjänsten ber vi dig kontakta sektionschef Carina Ahlblom från och med 10/8. Detta pga. semestertid.

Urval inför intervjuer kommer att ske i början av vecka 34. Intervjuer är planerat till eftermiddag torsdag 20/8, eftermiddag fredag 21/8 samt eftermiddag onsdag 26/8.

Vid anställningsintervju vill vi att du visar examensbevis från din utbildning. Sökande som erbjuds anställning är skyldig att lämna registerutdrag ur belastningsregister. Sökande som inte lämnat eller uppvisat giltigt registerutdrag kommer inte anställas.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga