Malmö stad · Publicerad 13 okt 2021

Arbetsuppgifter

I rollen som utbildare inom Kompetenscentrum har du som uppdrag att utifrån behov i verksamheten planera, konstruera, utföra och följa upp kompetensutvecklande insatser. Utbildningar som är aktuella är bland annat förflyttningskunskap, hjälpmedelsombudsutbildning och personlyftsutbildning. Tjänsten innebär ett nära samarbete med verksamheterna för att identifiera behov av utbildningsinsatser.

I uppdraget ingår att genom kollegialt lärande jobba tillsammans för att utveckla organisationen. Som utbildare genomför du utbildningsinsatser genom att leda och utveckla lärande för olika målgrupper. Du säkerställer att förvaltningens internutbildningar håller en god kvalitet utifrån aktuell forskning inom lärande, lagstiftning samt Malmö stads rutiner och riktlinjer, och att dessa utbildningar utgår ifrån verksamheternas behov.

Som utbildare arbetar du både med fysisk utbildning och digital lärmiljö utifrån målgruppens behov och förmåga. Du är aktiv i utvecklingsarbete av evidensbaserat arbetssätt och har samarbete med andra förvaltningar för lärande och gemensam utveckling. ADDIE används som metodstöd för att ta fram och genomföra utbildningsinsatser. I rollen kan också ingå att planera och genomföra kompetenskartläggningar för olika målgrupper.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut, fysioterapeut eller sjukgymnast, samt har en pedagogisk utbildning med fokus på vuxna. Har du en utbildning eller arbetslivserfarenhet inom projektledning ser vi det som meriterande. För tjänsten krävs minst 3 års erfarenhet av arbete som arbetsterapeut, fysioterapeut eller sjukgymnast. Du har tidigare arbetat i en utbildande roll och det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom den kommunala vården.

För tjänsten krävs att du är ansvarstagande och självständig i ditt arbete. Du arbetar systematiskt och evidensbaserat och har ett professionellt förhållningssätt i alla sammanhang. Du planerar och strukturerar upp dina processer och är effektiv i ditt arbete.

Som person är du lyhörd och har lätt för att samarbeta och kan samverka med både interna och externa parter. Du har förmåga att se organisationen och ditt arbete utifrån ett helhetsperspektiv och bidrar själv med nya idéer, infallsvinklar och kreativa lösningar som kan gynna organisationen.

För att lyckas i rollen som utbildare krävs god kommunikativ och pedagogisk förmåga. Du har lätt för att anpassa din förmedling av kommunikation utifrån målgruppens förutsättningar och är tydlig i din kommunikation till andra. Du har mycket god kunskap i Svenska både i tal och skrift och du behärskar engelska i tal.

För tjänsten krävs även god digital kompetens och goda kunskaper inom Office 356. Har du erfarenhet av att arbete med framställning av digitala utbildningar ser vi det som meriterande.

Viktig information till dig som söker jobb i Hälsa-, Vård- & Omsorgsförvaltningen.

När du söker jobb hos oss kommer vi be dig att visa upp ett utdrag ur Polisens Belastningsregister. Du behöver själv begära ett utdrag ur Belastningsregistret och det gör du via en blankett som du hittar på polisens hemsida: http://bit.ly/polisens-blankett

När du fått ditt utdrag uppvisar du sedan det för rekryterande chef. Observera att den normala handläggningstiden hos polisen är cirka två veckor, så beställ gärna utdraget i samband med att du söker tjänsten.

Här kan du läsa mer: http://bit.ly/Information-om-utdrag

Om arbetsplatsen

Vi i hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen är med våra ca 5 500 medarbetare Malmö stads näst största förvaltning. Vi har det samlade ansvaret för Malmös hemtjänst, vårdboende, mötesplatser, hemsjukvård och rehabilitering och dess biståndshandläggning. Tillsammans skapar vi en dynamisk och framtidssmart organisation. En organisation som kan möta dagens behov och framtidens utmaningar. Med engagemang, nyfikenhet och hjärta gör vi vardagen enklare för tiotusentals Malmöbor.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

I den här rekryteringen arbetar vi med löpande urval och intervjuer. Välkommen med din ansökan redan idag

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
27 okt 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Hälsa & Sjukvård
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga