Malmö stad · Publicerad 30 apr 2021

Arbetsuppgifter

Nu söker vi dig som är lärare i åk. 4-6 till skolområde autism! Har du erfarenhet av att arbeta med NPF-elever? Då kan du vara den vi söker! Till vår nya autismverksamhet på Rönnenskolan söker vi nu en grundskollärare som ska ansvara för undervisningen av en mindre elevgrupp.

Huvuddelen av tjänsten innebär att du, både individuellt och i team, utvecklar undervisningen för våra elever. Du förväntas driva en varierad och kreativ undervisning för att hitta strategier för att nå varje elev och öka elevens måluppfyllelse. Du planerar, bedömer, utvärderar och utvecklar den pedagogiska verksamheten i enlighet med skolans styrdokument och det systematiska kvalitetsarbetet.

Mentorskap för ett antal elever ingår i tjänsten och du förväntas handleda elevassistenter som ingår i ditt team. I din roll som mentor har du ett specifikt ansvar över en grupp elever som du därigenom får möjligheten att följa närmre i deras studieutveckling och personliga mognad. Som mentor informerar och håller du elevens vårdnadshavare underrättade om elevens studieutveckling genom regelbundna utvecklingssamtal.

Hos oss erbjuds du möjligheter! All undervisning utformas utifrån elevernas individuella behov. Du arbetar sida vid sida med legitimerade lärare, erfarna elevassistenter, kunniga elevkoordinatorer och ett aktivt stödjande elevhälsoteam.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad lärare med behörighet för undervisning mot årskurs 4-6, vi ser det som meriterande om du har en bred ämnesbehörighet. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta som lärare eller av arbete med elever med autism eller andra NPF-diagnoser och/eller grundsärskola ser vi det som meriterande.

Du har en god insikt i och kunskap om skolans styrdokument och kan på ett effektivt sätt använda dem i ditt dagliga arbete och sprida ditt pedagogiska kunnande till andra. Vidare har du en god didaktisk och pedagogisk förmåga och ser individen och dennes behov och kan därför leda och organisera ditt arbete för att skapa studiero och en god lärandemiljö åt våra elever under hela deras skoldag genom ett lågaffektivt bemötande.

Utifrån evidensbaserad forskning kan du utveckla ditt arbete och med en god kännedom och vana arbetar du effektivt med relevanta digitala verktyg. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med våra elever, deras vårdnadshavare och alla dina kollegor på skolan.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Alla elever hos oss på Olympen, Sakura och Äppelvillan har en diagnos inom autismspektrum. Skolans upptagningsområde utgörs av hela Malmö. Till kommande läsår utökar vi i samband med att vi blir en ny gemensam resursskola i Rönnenskolans tidigare lokaler.

Skolan har idag 35 elever i årskurs 1-9. Vår personalgrupp består av elevhälsoteam, lärare, elevassistenter, elevkoordinator, socialpedagog, pedagoger och logoped. All personal har god kompetens i autismspecifika förhållningssätt, lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik. Våra elever undervisas i mindre grupper eller enskilt och vi har en hög bemanning runt eleverna.

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 80 skolor, 6200 medarbetare och 33 900 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans- varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/. Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg - Belastningsregistret.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nedan nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
13 maj 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Underkategori
Fritidspedagog
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga