Malmö stad · Publicerad 12 feb 2021

Arbetsuppgifter

Som HR-konsult arbetar du brett inom hela HR-området genom att vara ett verksamhetsnära stöd. Hos oss innebär det att du ger chefer stöd inom exempelvis arbetsrätt, anställning och lön, arbetsmiljö, rehabilitering och rekrytering genom att vara ett proaktivt stöd. Som HR-konsult finns det några HR-områden som du arbetar lite mer fokuserat med och vi söker därför dig som har erfarenhet av att arbeta med löneprocesser, lönekartläggningar samt facklig samverkan/fackliga förhandlingar.

Tillsammans med oss på förvaltningen samt med HR-kollegor på andra förvaltningar i Malmö stad utvecklar, förbättrar och implementerar vi rutiner och metoder inom HR-området.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av brett och konsultativt HR-arbete. I botten har du en examen från PA-programmet eller annan universitets-/högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har erfarenhet av att arbeta med löneprocesser, lönekartläggningar samt facklig samverkan/fackliga förhandlingar.

För att trivas och lyckas i rollen har du som person har du en naturlig fallenhet för att kommunicera. Du är driven och tar egna initiativ men ser samarbete som en självklar förutsättning för att kunna uppnå resultat. Du kan omprioritera när det behövs och tar ansvar för dina uppgifter.

Tjänsten som HR-konsult är ett föräldravik som sträcker sig t.om. 31 mars 2022 med möjlighet till eventuell förlängning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

På enheten HR & kommunikation är vi idag sex personer, tre HR-konsulter, en HR-administratör, en kommunikatör och en enhetschef. En av våra HR-konsulter är föräldraledig och vi söker därför en vikarie. Vår enhet är en del av avdelningen Intern ledning och stöd på stadskontoret. Avdelningen arbetar med stadskontorets ekonomi, utveckling, planering, kansli, HR och kommunikation. Här finns också valsektionen, stadens centrala juristfunktion och dokument- och ärendehantering.

Stadskontoret består av sex olika avdelningar och har sammanlagt ca 330 personer anställda. Våra avdelningar arbetar inom ett brett spektrum av områden och förvaltningen har många medarbetare med en hög specialistkompetens. Förvaltningen är sedan två år tillbaka inne i ett förändringsarbete. Förra året genomfördes en omorganisation som hade som syfte att jobba för målet att vara ett sammanhållet, proaktivt, effektivt och lärande stadskontor där hög tillit är en förutsättning. I det arbetet har vår HR-funktion en nyckelroll och som HR-konsult hos oss är du viktig i det fortsatta arbetet.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform:Tidsbegränsad
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Idag
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
HR & Personal
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga