Malmö stad · Publicerad 27 apr 2021

Arbetsuppgifter

Enheten för överförmyndarärenden söker en handläggare till granskningsteamet.

I granskningsteamet kommer du att handlägga och fatta beslut i pågående ärenden om godmanskap och förvaltarskap, granska ställföreträdares redovisningshandlingar och fatta beslut om arvodering till ställföreträdare.

I arbetet ingår också att handlägga ansökningar om olika typer av tillstånd som ställföreträdarna behöver i sina uppdrag, utreda brister i uppdraget som ställföreträdare samt att handlägga byte av ställföreträdare.

Som handläggare kommer du även att hålla i utbildning och information till ställföreträdare och samarbetspartners. Som en naturlig del av arbetet ingår verksamhetsutveckling och förbättringsarbete.

Arbetet innebär såväl myndighetsutövning som administration. Arbetet innebär också kontakter med enskilda, ställföreträdare, anhöriga, myndigheter samt interna och externa samarbetspartners.

Kvalifikationer

Du ska ha högskoleexamen (minst kandidatnivå) med inriktning mot ekonomi, juridik eller samhällsvetenskap. Vidare ska du ha erfarenhet av ärendehandläggning och myndighetsutövning.

Arbetet är varierande och förutsätter flexibilitet. För att lyckas krävs det att du är självgående, ansvarskännande och resultatinriktad samt har en god förmåga att arbeta strukturerat. Arbetet förutsätter god förmåga att uttrycka dig både muntligt och skriftligt i svenska språket samt grundläggande datorkunskaper. Vi söker dig som är engagerad och service- och lösningsinriktad. Arbetet kräver god samarbetsförmåga och att du har en positiv människosyn och bidrar till en god arbetsmiljö i din arbetsgrupp.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vi förutsätter att du delar vår värdegrund som är Respekt, Engagemang och Kreativitet.

Vi erbjuder dig en varierande tjänst där du får vara del av ett spännande uppdrag som gör skillnad för våra Malmöbor.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Enheten för överförmyndarärenden ansvarar för tillsynen över förmyndares, gode mäns och förvaltares verksamhet. Enheten fattar också beslut om tillstånd till dessa ställföreträdares olika åtgärder, utser ställföreträdare och beslutar om arvode till ställföreträdare. Enheten utreder också behov av ställföreträdarskap och yttrar sig till tingsrätten i dessa ärenden. Enheten ansvarar även för att rekrytera personer till uppdrag som ställföreträdare och att se till att ställföreträdarna får tillräcklig utbildning för att klara sina uppdrag. Hela enhetens verksamhet sker med stöd av delegation från överförmyndarnämnden.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Övrigt

Vid anställningsintervjun vill vi att du tar med dig relevant examensbevis samt kontaktuppgifter till två referenspersoner. Innan anställning behöver du uppvisa en giltig ID-handling (nationellt id-kort eller pass).

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
10 maj 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Juridik
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga