Malmö stad · Publicerad 19 maj 2020

Arbetsuppgifter

Malmö stad befinner sig i en spännande tid av förändring och skapar nu en ny IT-organisation, där mod och förmåga att tänka nytt blir en nyckel till framgång. Den nya organisationen ska agera integrerat i alla steg, från strategiskt planerande till leverans och digitalisering med hjälp av informationsteknologi. IT-organisationen kommer att omfatta kommungemensam IT, digitalisering och viss systemförvaltning. Målsättningen är att skapa en tydlig organisation som i partnerskap med Malmö stads förvaltningar ska fortsätta att leverera god service och ökad utvecklingstakt. Den nya organisationen kommer att få ett sammanhållet ansvar för strategi och plan, mål och uppföljning, utveckling och digitalisering samt drift och support. Under 2021 kommer organisationen att samlas på Serviceförvaltningen och antalet medarbetare kommer att vara ca 130 stycken fördelade på ett antal enheter.

Vi söker nu en IT- och digitaliseringschef som kan samla och leda den nya organisationen. Du har övergripande ansvar för resultat, ekonomi, ledning och utveckling av verksamheten vilket kräver strategisk erfarenhet samt ett visionärt ledarskap. Tillsammans med chefer och medarbetare skapar du engagemang och delaktighet för att ge organisationen verktyg att fungera effektivt med hög leveransnivå till hela staden. För att lyckas behövs balans mellan struktur och dynamik men även en kombination av driv och tålamod. Då många intressenter finns är det av största vikt att du är skicklig på att använda kommunikation i ditt ledarskap och kan lyssna in, argumentera och skapa samsyn. Ditt ledarskap innebär att du visar tillit och ger stöd men du kan också utmana i syfte att utveckla såväl medarbetare som verksamhet. Då skapas förutsättningarna för att på bästa sätt ge professionell, kompetent och god service. I tjänsten ingår även en aktiv omvärldsbevakning för att säkra den långsiktiga utvecklingen av verksamheten och dess arbetsmetoder. Du arbetar nära förvaltningsdirektören och ingår i förvaltningens ledningsgrupp. Du kommer även att vara föredragande i stadens ledningsgrupp.

Kvalifikationer

För att trivas och lyckas i uppdraget är det viktigt att du är strategisk, resultatorienterad och handlingskraftig. Flexibilitet krävs eftersom verksamheten är komplex och under ständig förändring. Då du har många kontaktytor både internt och externt är din kommunikations- och samarbetsförmåga viktig. Du motiverar och engagerar dina medarbetare samt skapar trygghet genom struktur, tydlighet och tillit till andra.

Vi söker dig som har examen från universitet/högskola inom ett för tjänsten relevant område. Du har dokumenterad lång erfarenhet av övergripande verksamhetsbudget-, arbetsmiljö- och personalansvar samt erfarenhet av att leda andra chefer. Du har flerårig arbetslivserfarenhet av kvalificerat IT-arbete från en större, komplex organisation. Din bakgrund innefattar erfarenhet av arbete med förändringsledning och utveckling. Din förmåga att utrycka dig på svenska i både tal och skrift är mycket god. Det är meriterande om du har utbildning inom ledarskap samt ledarerfarenhet från politiskt styrd organisation. För denna tjänst krävs svenskt medborgskap.

Vi lägger stort vikt vid personlig lämplighet. Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Med Malmö stads verksamheter i fokus medverkar Serviceförvaltningen till en modern stad för alla Malmöbor. Vi är uppdelade i fyra avdelningar och erbjuder våra kunder allt från färdtjänst till IT och att svara medborgarna i Malmö stads kontaktcenter. Vi underhåller gator, parker, grönytor och stränder, förvaltar 1,7 miljoner kvadratmeter av stadens byggnader och ser till att våra skolelever får bra och näringsrik mat.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
14 juni 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga