Malmö stad · Publicerad 4 feb 2020

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som har erfarenhet av och tycker om att arbeta med digital förvaltningsinformation. Dina huvudsakliga arbetsområden innefattar hantering av digitala informationsleveranser till- och från byggprojekt, kvalitetskontroller av dessa samt arkivering och publicering i tillhörande system.

Du kommer att ha del i utveckling och implementering av den digitala förvaltningsinformation och tillhörande system samt upprätthållandet av ställda krav och anvisningar till våra konsulter. Rollen som ingenjör BIM (CAD) innefattar även rollen som beställarens informationsförvaltare. Det innebär att agera som kravställare och ge förutsättningar samt tekniskt stöd i stadsfastigheters byggprojekt avseende digital förvaltningsinformation.

Du kommer att få arbeta med att förädla och uppdatera våra anvisningar och krav till projekteringen.

Du kommer också att arbeta med att:
 • hantera CAD- och BIM frågeställningar inom både byggprojekt och förvaltning
 • testa och utvärdera uppgradering och utveckling av systemen
 • dokumentation av rutiner och arbetsmetodik
 • medverka i interna projekt inom BIM
 • bistå internt med visning av berörda system
Det finns goda möjligheter att utifrån eget initiativ och kunnande utveckla tjänsten inom BIM och systemanvändning inom uppsatta mål.

Kvalifikationer

Vi söker någon som har
 • ingenjörs examen eller har annan relevant utbildning inom byggnation.
 • har minst 2 års arbetslivserfarenhet inom området.
 • har goda kunskaper inom MEP, Architectural samt informationsmodeller.
 • har goda kunskaper inom ritningsförståelse och tolkning av CAD-modeller.
 • har goda kunskap i PC-miljöns standardverktyg (MS-produkter).
Meriterande är om du har
 • kunskaper inom BIM
 • kunskaper inom digitala informationsleveranser och branschstandarder.
 • kunskap/praktiska erfarenheter från CAD/ BIM-projektering.
 • kunskap/erfarenhet avseende informationsförvaltning i fastighetssystem, ex v Conisio, HyperDoc
Vi ser också att du
 • har god samarbetsförmåga, är prestigelös och arbetar lösningsfokuserat mot framtagna mål. Du är engagerad, noggrann och har en analytisk förmåga att lösa problem och delar gärna med dig av dina kunskaper. Du har ett gott ordningssinne samt förmåga att skapa och upprätthålla strukturer.
 • är serviceinriktad och tycker om den sociala kontakten i mötet med andra människor och bjuder gärna på dig själv.
 • har erfarenhet av, eller intresse av att driva utvecklingen strukturerat framåt inom arbetsområde och tar gärna egna initiativ i samråd med din chef.
 • är pedagogisk och har goda kunskaper i att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.
Om arbetsplatsen

Stadsfastigheters 130 anställda förvaltar Malmö stads fastigheter för skola, barnomsorg, äldreomsorg och kultur. Beståndet uppgår till över 1,7 miljoner kvadratmeter och omsätter årligen 1,8 miljarder kronor. Vår viktigaste uppgift är att tillgodose våra hyresgästers behov av väl fungerande lokaler.

Med Malmö stads verksamheter i fokus medverkar Serviceförvaltningen till en modern stad för alla Malmöbor. Vi är uppdelade i fyra avdelningar och erbjuder våra kunder allt från färdtjänst till IT och att svara medborgarna i Malmö stads kontaktcenter. Vi underhåller gator, parker, grönytor och stränder, förvaltar Malmö stads alla byggnader och ser till att våra skolelever får bra och näringsrik mat.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så märker du kanske att du söker till denna tjänst på ett nytt sätt. Vi byter rekryteringssystem för att det ska vara enklare för dig att söka våra tjänster. Om du vill återanvända en ansökan du gjort för en tidigare tjänst hos oss kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
24 feb 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga