Malmö stad · Publicerad 27 apr 2021

Arbetsuppgifter

Vill du arbeta i en av Sveriges snabbast växande kommuner och bidra till den spännande tillväxtresan vi har framför oss? Vi söker engagerade ingenjörer som vill bygga upp den hållbara staden tillsammans med oss!

Stadsutvecklingsavdelningens uppdrag är att planera och bygga den hållbara staden utifrån en helhetssyn på stadsutveckling. På vår exploateringsenhet, där tjänsten är placerad, arbetar ingenjörer, exploateringsingenjörer och landskapsarkitekter tillsammans i spännande projekt där vi planerar, utvecklar och avyttrar planlagd och byggklar mark, och planerar och bygger ut allmän platsmark i kommunala och privata utbyggnadsområden.

Som ingenjör hos oss har du varierade och inspirerande arbetsuppgifter. Du deltar med din kompetens i projekt från detaljplan till färdigställande, med fokus på projektering och utbyggnad av gator, parker, torg och annan allmän platsmark. Flera projekt pågår parallellt i olika faser där du bidrar med kalkyler, prognoser och lösningsförslag i samarbete med projektgrupperna. En viktig roll du kommer att ha är projekteringsledare, där du leder, styr och samordnar samtliga aktörers arbete under projekteringen i samband med ny- och ombyggnad av allmän platsmark inom stadens exploateringsområden. I rollen ansvarar du för tids- och resursplanering samt budget där du rapporterar till projektledaren. Exempel på arbetsuppgifter kan vara deltagande i upphandling av konsulttjänster och entreprenader, upprätta uppdragsbeskrivningar samt att leda arbetet med projektering fram till komplett förfrågningsunderlag.

Beroende på tidigare erfarenhet och egen utveckling kommer du även kunna få uppdrag som projektledare i mark- och anläggningsprojekt. Tillsammans med kollegorna på avdelningen förväntas du också bidra i den långsiktiga kvalitetsutvecklingen av vår spännande verksamhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad högskoleingenjör eller civilingenjör med relevant inriktning såsom exempelvis väg och vatten, samhällsbyggnad eller motsvarande. Du har åtminstone ett par års aktuell erfarenhet av arbete med gatubyggnads- och markanläggningsprojekt, och kunskap om den kommunala exploateringsprocessen.

Vi ser det som meriterande om du tidigare har haft rollen som projekteringsledare, projektledare eller byggledare vid genomförandefaser av liknande projekt. Det är en klar fördel om du har tidigare erfarenhet av arbete enligt Malmö stads projekteringsanvisningar, så kallad teknisk handbok. Aktuella kunskaper i CAD krävs. Kunskap inom AMA är meriterande.

Tjänsten innebär många kontaktytor och du behöver därför ha en mycket god förmåga att bygga upp välfungerande samarbetsrelationer och nätverk. Du behöver också vara en skicklig organisatör med förmåga att planera och prioritera men också kunna hantera ändrade förhållanden och nya situationer. Du har ett öga för kvalitet och är noggrann med att leverera inom givna ramar och tidsplaner. För tjänsten krävs det att du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift.

Vi erbjuder ett spännande och varierat jobb tillsammans med kreativa kollegor med många olika kompetenser inom stadsutveckling. Om du är nyfiken och modig kan du pröva nya vägar och arbetssätt för att genomföra kreativa idéer.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

På uppdrag av tekniska nämnden äger, utvecklar och förvaltar fastighets- och gatukontoret stadens mark. Genom en effektiv och modern organisation möjliggör vi ett gott stadsliv för Malmöborna och stadens näringsliv. Vi bygger en stad. Våra värderingar bygger på människors lika värde och vi tycker att det är viktigt med en balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du en spännande och dynamisk arbetsplats med trygghet genom kollektivavtal samt förmåner som friskvårdbidrag, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling m.m.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 3
Tillträde: enligt överenskommelse

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
17 maj 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga