Malmö stad · Publicerad 2 apr 2021

Om arbetsplatsen

Sjösättningens förskola är en nybyggd förskola som öppnade i västra hamnen hösten 2020.

Förskolan har i dagsläget ca 115 barn fördelade på 3 storavdelningar och ca 20 pedagoger, barnskötare och förskollärare. Köket är ett stort och fräscht tillagningskök där all mat ska lagas från grunden. I köket arbetar även ett köksbiträde som samarbetar med kocken i det praktiska arbetet i köket såsom t.ex. diskning och förberedelse av grönsaksfat.

Förskolan har en fin utemiljö med odlingslådor alldeles intill köket, avsedda för att engagera kollegor och barn till att arbeta ”från jord till bord”. Det som odlas gemensamt av barn, medarbetare och framtida kock, är sedan avsett att nyttjas i matlagningen och i serveringen av måltiderna. På förskolan arbetar barnen med måltidspedagogik där bland annat ”månadens grönsak” ingår.

För att skapa gemensamt engagemang kring måltidsfrågor och för att knyta an dessa till pågående pedagogiska projekt har vi matråd ca en gång i månaden där kock, rektor, förste förskollärare och pedagoger deltar. Matrådet är ett forum där vi tillsammans diskuterar våra fokusområde och projekt och hur kocken kan involveras. Vi har ett instagramkonto där vi lägger ut veckans matsedel och där vi gärna också ser att köket presenterar måltider.

Som anställd erbjuds du:
  • tydligt och nära ledarskap av biträdande rektor och förste förskollärare
  • möjlighet till samverkan med övriga kockar i området.
  • friskvårdsbidrag 1500 kr/år
Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på http://www.malmo.se/förskolekarriär.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Arbetsuppgifter

Som kock/kokerska i förskolan är du med och väcker barnens intresse för smaker och råvaror, skapar matglädje och trivsel. Måltiderna är en viktig del av dagen på förskolan och ditt arbete bidrar till livslånga positiva värderingar kring mat, miljö och hälsa. Förutom ditt viktiga uppdrag att laga god och näringsriktig mat, ansvarar du för menyplanering, beställningar, budget, egenkontroll och städning.

Malmö stad har en policy om hållbar utveckling och ekologisk mat, vilket speglar måltidernas innehåll. Matsedelsplaneringen görs efter Livsmedelsverkets rekommendationer om bra mat i förskolan.

Vi värnar om ett lustfyllt lärande där barnens tankar och nyfikenhet får stå i centrum, och ser det som en självklarhet att man som kock vill knyta både barn och medarbetare till köket och den verksamhet som bedrivs där, samt utveckla en fungerande måltidspedagogik där måltiderna går hand i hand med den pedagogiska undervisningen. Detta innefattar även att man tillsammans med övriga kollegor och barn samarbetar för att erbjuda näringsriktiga måltider ur ett pedagogiskt perspektiv.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har avslutad 3-årig (alt. 2-årig äldre) gymnasieutbildning på Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Eftergymnasial utbildning till kock som bedöms som likvärdig. Du bör ha några års erfarenhet av matlagning i restaurang och/eller storkök och behöver ha kunskaper om näringslära, specialkost och egenkontroll.

Vi vill att förskolans framtida kock ser det som en självklarhet att bidra till en välkomnande och lustfylld atmosfär, där köket får utgöra hjärtat på arbetsplatsen både för kollegor, barn och vårdnadshavare. Du får gärna vara intresserad av odling och känna lusten för att jobba med detta med barn och medarbetare för att driva ”från jord till bord” framåt på förskolan.

Som person är du idérik, ansvarsfull och har lätt för att skapa goda relationer. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift, samt kunna hantera IT-verktyg för att till exempel kunna beställa varor.

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/.
Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg - Belastningsregistret.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
18 apr 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Hotell & Restaurang
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga