Malmö stad · Publicerad 26 mars 2021

Om arbetsplatsen

Solglimtens förskola är belägen i Oxie med närhet till både buss och tåg. Förskolan har i dagsläget fyra avdelningar men har möjlighet att utöka med en avdelning vid behov. Köket är centralt placerat, vilket medför goda förutsättningar för kock, medarbetare och barn att gemensamt skapa lust och engagemang kring måltidspedagogik och hälsosam livsstil. Köket är ett tillagningskök, där all mat lagas från grunden. För att barnen ska erbjudas en lugn start på dagen serverar förskolan löpande frukostbuffé, under cirka 45 minuter, under morgonen.

Förskolan har en fin utemiljö med både kallkompost och odlingslådor, avsedda för att engagera kollegor och barn till att arbeta ”från jord till bord”. Det som odlas gemensamt av barn, medarbetare och framtida kock, är sedan avsett att nyttjas i matlagningen och i serveringen av måltiderna.

För att skapa gemensamt engagemang kring måltidsfrågor och för att knyta an dessa till pågående pedagogiska projekt finns en projektgrupp där kock närvarar, det är ett forum där man tillsammans diskuterar våra fokusområde och projekt och hur kocken kan involveras. Som kock ingår man i ett nätverk med övriga kockar/köksbiträden i Oxie. Dessa träffas några gånger per termin, för att ha erfarenhetsutbyte med varandra och för att hjälpa varandra framåt i måluppfyllelsen kring hur man jobbar med den pedagogiska biten av uppdraget. Vi har även en blogg på förskolan där du som kock lägger ut din matsedel för kommande vecka samt det du arbetat med under veckan. Som anställd erbjuds du:
  • tydligt och nära ledarskap av biträdande rektor och förste förskollärare
  • möjlighet till samverkan med övriga kockar i området.
  • friskvårdsbidrag 1500 kr/år
  • flexibel arbetstid
Arbetsuppgifter

Som kock i förskolan är du med och väcker barnens intresse för smaker och råvaror, skapar matglädje och trivsel. Måltiderna är en viktig del av dagen på förskolan och ditt arbete bidrar till livslånga positiva värderingar kring mat, miljö och hälsa. Förutom ditt viktiga uppdrag att laga god och näringsriktig mat, ansvarar du för menyplanering, beställningar, budget, egenkontroll och städning. Malmö stad har en policy om hållbar utveckling och ekologisk mat, vilket speglar måltidernas innehåll. Matsedelsplaneringen görs efter Livsmedelsverkets rekommendationer om bra mat i förskolan.

Vi värnar om ett lustfyllt lärande där barnens tankar och nyfikenhet får stå centrum, och ser det som en självklarhet att man som kock vill knyta både barn och medarbetare till köket och den verksamhet som bedrivs där, samt utveckla en fungerande måltidspedagogik där måltiderna går hand i hand med den pedagogiska undervisningen. Detta innefattar även att man tillsammans med övriga kollegor och barn samarbetar för att erbjuda näringsriktiga måltider, ur ett pedagogiskt perspektiv. Förskolorna i Oxie värnar om ekologisk kost och har hög måluppfyllelse kring detta. Detta vill vi bevara och utveckla vidare på sikt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har avslutad 3-årig (alt. 2-årig äldre) gymnasieutbildning på Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Eftergymnasial utbildning till kock som bedöms som likvärdig. Du bör ha några års erfarenhet av matlagning i restaurang och/eller storkök och behöver ha kunskaper om näringslära, specialkost och egenkontroll. Du ska ha erfarenhet av att arbeta med måltidspedagogik. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift, samt kunna hantera IT-verktyg för att till exempel kunna beställa varor.

Vi ser gärna att du har vana av att kommunicera med vårdnadshavare, erfarenhet av att laga måltider som speglar kulturell mångfald samt i samråd med både vårdnadshavare och kollegor ha barnens bästa i fokus, och värna om deras hälsa. Vi vill att förskolans framtida kock ser det som en självklarhet att bidra till en välkomnande och lustfylld atmosfär, där köket får utgöra hjärtat på arbetsplatsen, både för kollegor, barn och vårdnadshavare. Du får gärna vara intresserad av odling och känna lusten för att jobba med detta med barn och medarbetare för att driva ”från jord till bord” framåt på förskolan.

Som kock vill du skapa magi för barnen, genom din matlagning. Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2021-06-01 eller enligt överenskommelse

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/.
Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg - Belastningsregistret.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Idag
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Hotell & Restaurang
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga