Malmö stad · Publicerad 15 apr 2021

Lockas du av att få helhetsansvar för kommunikations- och varumärkesarbetet i Sveriges tredje största kommun? Kommer du bäst till din rätt när du driver utveckling av både verksamhet och organisation med ett tydligt framåtriktat förhållningssätt? Är du intresserad av samhällsfrågor och vill vara starkt bidragande till Malmö stads fortsatta utveckling? Då bör du läsa vidare!

Malmö stads kommunikationsarbete är en viktig förutsättning för såväl stadens som regionens fortsatta utveckling. Vi har höga ambitioner och vi befinner oss i ett skede där fortsatt utveckling och förädling av vårt kommunikationsarbete har hög prioritet.

Kommunikation är ett viktigt verktyg för stadens ledning att nå organisationens mål och sträva mot stadens vision och vi ska ge snabb och tydlig information till våra invånare och besökare.

Arbetsuppgifter

Du kommer att leda en kommunikationsavdelning bestående av ca 25 medarbetare som har i uppdrag att leda stadens arbete inom kommunikationsfrågor, utveckla vårt varumärke samt att leda och samordna det kommunikativa påverkansarbetet kring stadens och regionens utveckling. Andra viktiga områden är press- och mediefrågor samt kriskommunikation.

Avdelningen ingår i stadskontorets organisation och du är underställd stadsdirektören. Du kommer att arbeta i nära samarbete med stadskontorets övriga avdelningar samt med stadens förvaltningar som ansvarar för kommunens uppdrag och service gentemot kommuninvånarna. Till din hjälp i ledarskapet på avdelningen har du två enhetschefer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av kommunikationsfrågor och ledarskap i en större och komplex miljö med många intressenter. Du är van att leda arbetet med att skapa och genomföra planer för långsiktiga strategier i kommunikations- och varumärkesarbete, du är proaktiv och har förmågan att växla mellan det strategiska, taktiska och operativa när så krävs.

Som person har du god strategisk förmåga och god helhetssyn. Du är omvärldsorienterad och du har ett stort samhällsintresse. Ditt ledarskap kännetecknas av såväl mod och tydlighet som av förmågan att skapa engagemang och entusiasm gentemot verksamhetens mål. Din förmåga att samverka och bygga goda relationer är viktig liksom att du arbetar utifrån ett tillitsbaserat synsätt. Självklart brinner du för kommunikationsarbete och har givetvis själv en mycket god kommunikativ förmåga. Känner du igen dig vill vi gärna komma i kontakt med dig. Välkommen!

Om arbetsplatsen

Malmö är en stad som vill och vågar mycket. Hos oss får du förutsättningarna att påverka utvecklingen av Sveriges snabbast växande stad. Tillsammans med Malmöborna skapar vi en hållbar stad. Vill du växa med oss?

Stadskontoret består av ca 330 medarbetare som har i uppdrag att ansvara för övergripande ledning och samordning av stadens samlade verksamhet med totalt ca 26 000 medarbetare i 14 olika förvaltningar. Stadskontoret som leds av stadsdirektören är organiserad i sex avdelningar varav kommunikationsavdelningen är en. Vi har stora förväntningar på vår organisation där chefers övergripande synsätt kännetecknas av förhållningssättet "tillsammans" med ett starkt fokus på helheten.

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Vi samarbetar med Conny Besterman på AS&B Executive i bl a search och urval. För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta honom på tfn 0706-18 11 62 eller conny.besterman@asb-executive.se
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
9 maj 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Chefsbefattningar
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga