Malmö stad · Publicerad 1 nov 2021

Arbetsuppgifter

Som kontsthallstekniker arbetsleder, planerar och driver du konsthallens utställningsteknikarbete i samband med nya utställningar samt är tekniskt ansvarig vid konsthallens löpande arrangemang och program. Arbetet bedrivs i projektform och innebär konstruktion, byggnation och arbete relaterat till bild, ljud och ljusteknik. Även hantering, hängning, montering och packning av konst ingår i arbetsuppgifterna. Du har kompetensen att ta fram skalenliga skisser för konstruktion.

Ett annat ansvarsomårde är säkerhetsfrågor som lås-och larmansvar samt löpande underhåll av konsthallens samtliga lokaler. Tunga lyft förekommer och arbetet kan vara fysiskt krävande. I rollen interagerar du med många olika funktioner på ett strukturerat och organiserat sätt och leder teknikergruppen med tydlighet, professionalism och entusiasm. Du sätter stort värde att hålla egna informationsmöten och utveckla medarbetare för att bygga ett starkt team.

Du har ansvar för investeringsbudget kopplad till dina ansvarsområden och i samråd med utställningsproducenten budgetansvar för utställningsbudgetar. Du ansvarar även för tidrapportering, resursfördelning och arbetsledning av extraanställd personal vid byggen av utställningar och fastighetsprojekt i våra lokaler.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en hantverkskunnig problemlösare med en god materialkännedom och med känsla för detaljer. Du har arbetat professionellt inom konst/museum- och utställningsverksamhet som tekniker. Du har god erfarenhet av arbetsledning, personalutveckling och har ett högt säkerhetstänk. Det är ett krav att du har tidigare erfarenhet som gruppledare, projektansvarig, koordinator eller likvärdigt.

Du har teknisk utbildning, projektledarutbildning eller motsvarande kunskaper förvärvade genom relevant arbetslivserfarenhet inom utställningsproduktion för konst och kulturområdet.

Det är meriterande om du har studerat konst/konsthistoria med inriktning på samtidskonst och att du har erfarenhet av ljussättning och ljusdesign. Det är även meriterande om du är certifierad inom rigging och ställningsbyggnad samt har utbildning inom scenografi, digitalteknik, eller ljuddesign.

Du har expertkompetens eller utbildning inom snickeri, konstruktion eller arkitektur.

Ett annat krav är att du har minst B-körkort och truck-körkort. Erfarenhet av att jobba med mobila arbetsplattformar är ett krav och du använder dagligen dator och kan hantera Microsoft Office-paketet väl. Det är meriterande om du har jobbat i AutoCAD eller andra liknande ritprogram.

Du uttrycker dig obehindrat på svenska och engelska både i tal och skrift.

Hög social kompetens och att du är kommunikativ är ett krav för denna tjänst. För att lyckas i tjänsten krävs det att du är en skicklig relationsbyggare. Du är ansvarstagande, ordningsam och prestigelös. Du trivs med att driva utveckling- och förändringsarbeten samt arbetar för optimering av våra resurser. Du värdesätter en god arbetsmiljö och strävar kontinuerligt för förbättring tillsammans med dina kollegor.

Om arbetsplatsen

Malmö konsthall är en av Sveriges mest framstående konstinstitutioner. Det välkända arkitektritade huset från 1975 har en markant profil och en unik, väldokumenterad utställningshistoria som bidragit till att placera Malmö konsthall bland de mest etablerade konstinstitutionerna i norra Europa. På konsthallen arrangeras varje år en rad utställningar och konstprojekt med tillhörande programverksamhet. Fokus sätts på det bästa inom svensk, nordisk och internationell samtidskonst.

Genom att presentera de mest aktuella konstnärliga uttrycken har Malmö Konsthall alltid ambitionen att erbjuda intressant samtidskonst till nya och gamla besökare. Malmö Konsthall är en del av Kulturförvaltning i Malmö stad, vilket innebär att vi är i konstant dialog med såväl övriga förvaltningar som internationella samarbetspartners.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: Våren 2022

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval.

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
20 dec 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga