Malmö stad · Publicerad 25 juni 2020

Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag som lärarassistenten är elevsocialt med administrativa inslag. Det innebär att du som lärarassistentent ansvarar för att att vara en resurs som kan stödja och avlasta lärarens uppdrag att undervisa. Befattningen är i huvudsak praktiskt utförande och har till största del rutinmässiga arbetsuppgifter. Uppdraget innebär mycket elevkontakter vilket förutsätter att du uppträder som en god förebild för våra elever.
Exempel på konkreta arbetsuppgifter kan vara:
  • Hantera frånvaroregistrering - ansvar för att aktivera ”frånvarotrappan” vid behov.
  • Vara rast/måltidsvärd.
  • Arbeta med förflyttningar.
  • Närvara i ex. omklädningsrum.
  • Förbereda undervisningsmaterial (exempelvis ladda plattor).
  • Begränsad administration under viss tid (exempelvis skriva kallelser, information om ex fortbildningsdagar och gemensamma schemabrytande aktiviteter).
  • Göra vissa inköp och vara behjälplig på lektioner
  • Stötta lärare i upprättandet av individuella elevplaneringar.
Kvalifikationer

Du som söker har en avslutad gymnasieutbildning. Vi vill också att du som söker har tidigare erfarenhet av att arbeta med barn och unga och gärna med barn och unga med svenska som andraspråk och eller med NPF. Du har en förmåga att kunna tolka sociala interaktioner och signaler hos elever. Som person tar du också en roll som en vuxen förebild och är trygg och tillitsskapande i ditt bemötande med våra elever. Har du genomfört någon form av ledarskapsutbildning ser vi det som meriternade.

Om arbetsplatsen

Hyllievångsskolan är en framtidsorienterad skola som främjar alla elevers utveckling och lärande. Skolans placering i gränslandet mellan staden och landet ger eleverna stora möjligheter till spännande och varierande lärmiljöer. Skolan utökas läsårsvis och är fullt utbyggd läsåret 2023/2024 till årskurs 6. Hyllievångsskolan främjar kollegialt samarbete, både utifrån planering av undervisning och genom innovativa lokaler.

Skolan stod färdigbyggd 2017 och är unikt utformad. Här finns inga traditionella korridorer, utan skolan är öppen och välkomnande. Skolan är byggd efter arbetslagen och lärarnas arbetsrum finns i anslutning till salar och grupprum. Förutom våra klassrum har vi två utomhusklassrum att använda på tredje våningen.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 10/8 eller enligt överenskommelse

Övrigt

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så märker du kanske att du söker till denna tjänst på ett nytt sätt. Vi byter rekryteringssystem för att det ska vara enklare för dig att söka våra tjänster. Om du vill återanvända en ansökan du gjort för en tidigare tjänst hos oss kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga