Malmö stad · Publicerad 5 okt 2021

Arbetsuppgifter

Till Söderkullaskolan söker vi nu en lärarassistent!

Ditt uppdrag som lärarassistent är elevsocialt med administrativa inslag. Det innebär att dina huvudsakliga ansvarsområde är att vara en resurs som kan stödja och avlasta lärarnas uppdrag som är att undervisa. Dina arbetsuppgifter är i huvudsak praktiska och till stor del rutinmässiga. Du kommer ha mycket elevkontakt och vara en god vuxen förebild för eleverna.

I uppdraget som lärarassistent kan följande arbetsuppgifter ingå:
  • Hantera frånvaroregistrering - ansvar för att aktivera ”frånvarotrappan” vid behov
  • Rastvärd
  • Förflyttningar
  • Närvara i ex. omklädningsrum
  • Måltidsvärd
  • Förbereda undervisningsmaterial (exempelvis ladda plattor)
  • Begränsad administration under viss tid (exempelvis skriva kallelser, information om ex fortbildningsdagar och gemensamma schemabrytande aktiviteter).
  • Göra vissa inköp
  • Vid behov vara behjälplig på lektioner
Kvalifikationer

Till uppdraget som lärarassistent söker vi dig som har en avslutad gymnasieutbildning och en eftergymnasial utbildning som lärarassistent eller motsvarande. Du har minst två års erfarenhet av att arbeta med barn och unga samt god förmåga att tolka deras sociala interaktioner.

I rollen som lärarassistent behöver du vara beredd på att oväntade saker kan hända och du behöver därför vara flexibel och anpassa dig utifrån situation. Du har en positiv grundsyn och ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Vidare har du god samarbetsförmåga och skapar goda och hållbara relationer.

Om arbetsplatsen

Söderkullaskolan är en F-9 skola i södra Malmö där våra ca 870 elever står i centrum. Vi arbetar för ett gott arbetsklimat som stimulerar elevernas motivation, ansvarstagande och lust att lära. Pedagogerna arbetar i arbetslag där mentorskap, planering, bedömning, utvärdering och analys av resultat är centrala delar. Vi vill att Söderkullaskolan ska vara varje elevs bästa skola där alla lyckas, känner trygghet och får en god framtidstro. I årskurs 7-9 har vi spetsklass i engelska med nationell intagning. Vi vill att vår inriktning ska märkas på hela skolan och ser därför gärna att våra lärare är trygga i sin engelska.

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans - varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanatällning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
18 okt 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Underkategori
Fritidspedagog
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga