Malmö stad · Publicerad 27 apr 2021

Arbetsuppgifter

Malmö Idrottsgymnasium söker en lärare för undervisning i svenska, svenska som andraspråk och spanska.

I ditt arbete som lärare ingår planering, undervisning och bedömning samt utvärdering och utveckling av den pedagogiska verksamheten i enlighet med skolans styrdokument. Utöver undervisning i ovannämnda ämnen så kommer du att verka för att eleverna får en så god utveckling som möjligt genom att skapa miljöer som främjar elevernas lärande, utveckling och hälsa. Som lärare ska du stödja elevernas utveckling mot skolans mål och gällande styrdokument, initiera förebyggande åtgärder och ta egna initiativ till direkt individuellt stöd. Du kommer också att stödja eleverna i deras idrottsutövande i kombination med skolarbete.

Samarbete är ett ledord på Malmö Idrottsgymnasium och det sker i flera olika konstellationer, kring eleven med EHT och i det kollegiala lärandet. Du kommer bland annat att arbeta aktivt tillsammans med instruktörer för att skapa goda förutsättningar för våra elever att utvecklas både i skolan och i sin idrott. Du bidrar även till en god lär- och arbetsmiljö för såväl elever som personal. Du är en del av och bidrar till utvecklingsarbetet på skolan. I dialog med kollegor utvecklar ni er kompetens tillsammans och bidrar till att skapa en lärande organisation. Genom reflektion och kreativitet utvecklar ni kvaliteten i arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet att undervisa i svenska, svenska som andraspråk och spanska på gymnasienivå, samt har tidigare erfarenhet av undervisning på gymnasiet. Det är meriterande om du har behörighet att undervisa i andra ämnen på gymnasienivå.

Eftersom Malmö Idrottsgymnasium har en tydlig och stark idrottsprofil är det väldigt viktigt med förståelse och insikt i vad idrott och elitidrott kan innebära för gymnasieungdomar. Det är även viktigt att du är flexibel och van att handleda på distans med hjälp av digitala verktyg som ställer krav på en god digital förmåga. Vidare har du även god insikt och kunskap i skolans styrdokument och kan tillämpa dem i det dagliga arbetet.

Denna tjänst förutsätter att du som person har en förmåga att strukturera, prioritera och planera ditt arbete effektivt för att undervisningen och elevernas utveckling ska främjas. För ett effektivt arbete med elevernas lärande och utveckling krävs även en förmåga och vilja att samarbeta med andra och kommunicera öppet och tydligt. För tjänsten är det även viktigt att du har en god samarbetsförmåga då ditt arbete kräver kontinuerligt samarbete med personal inom olika befattningar.

Tjänsten förutsätter att du behärskar svenska och spanska väl i både tal och skrift.

Låtter detta som en tjänst för dig? Varmt välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Malmö Idrottsgymnasium är placerad i unika lokaler i Stadion på Stadionområdet och har en inspirerande studie- och elitidrottsmiljö präglad av glädje, utveckling och resultat. Vi har för närvarande 450 elever på programmen SA, NA, HA, EK, Språkintroduktion samt gymnasiesärskola. Hos oss möter eleverna engagerade lärare och instruktörer som ger dem möjlighet att kombinera utbildning och elitidrott. Vi har välutbildade lärare med fokus på den dagliga undervisningen, där den enskilde eleven blir sedd och får utvecklas utifrån sina förutsättningar.

Vill du veta mer om oss? Besök: idrottsgymnasium.malmo.se

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2021-08-13

Övrigt

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
10 maj 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Underkategori
Fritidspedagog
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga