Malmö stad · Publicerad 23 mars 2020

Arbetsuppgifter

Hos oss slutar ingen, men nästa läsår är det en lärare som kommer vara föräldraledig och eftersom skolan växer de kommande två läsåren finns det nu möjlighet till en tillsvidaretjänst hos oss! Vi söker en lärare till årskurserna 6-9 för undervisning i idrott och hälsa, gärna i kombination med matematik.

I ditt läraruppdrag hos oss planerar du din undervisning, genomför den och gör en bedömning av dina elevers förvärvade kunskaper. Planeringen av din undervisning kan komma att ske såväl enskilt som tillsammans med dina kollegor. Din undervisning är modern och kreativ och syftar till att nå och hitta strategier för att stärka eleverna, både kunskapsmässigt och i deras utveckling mot ansvarstagande samhällsmedborgare.

Vidare arbetar du också löpande med utveckling på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet tillsammans med övriga kollegor och ledning. Som ett verktyg i detta arbete använder vi oss både av coacher (på skolan finns elva stycken!) och ett coachande förhållningssätt. Rektor är pedagogisk ledare och närmaste chef för alla lärare, en tillplattad organisation som möjliggörs med hjälp av en biträdande rektor med ansvar för elevhälsan och en administrativ chef.

Alla lärare hos oss är mentorer för en grupp elever men har stöd av våra två elevkoordinatorer i arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet för undervisning mot årskurs 6-9 i idrott och hälsa. Vi ser gärna att du även är behörig i matematik för samma årskurser. Tidigare erfarenhet av att arbeta som lärare i grundskolans senare årskurser är meriterande.

Du har god samarbetsförmåga, är positiv och bygger tillitsfulla relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. Du är en trygg ledare i klassrummet och har förmåga att se hela eleven. I ditt arbete är du dessutom utvecklingsorienterad och lösningsfokuserad.

Du har en mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift och hanterar med lätthet relevanta digitala verktyg.

Om arbetsplatsen

Mellersta Förstadsskolan är en vacker folkskola som helrenoverats till en modern högstadieskola som ger förutsättningar för ett högkvalitativt lärande i trygg och trivsam studiemiljö. Även den fina skolgården med uteklassrum används i undervisningssammanhang.

Hos oss är alla dina lärarkollegor behöriga och legitimerade och vi arbetar enligt en gemensam pedagogisk riktning som bygger på tydliga strukturer, respektfullt bemötande och lärande i alla delar. Systematik, struktur och transparens är ledord för alla delar av verksamheten oavsett om det gäller undervisning, elevhälsoarbete eller resursfördelning.

Ledarskapet på skolan utgår från en gemensam och normkritisk värdegrund där medledarskap är högt prioriterat och våra processledaruppdrag styrs av elevernas och verksamhetens behov. Sist men inte minst - självdistans och att ha roligt även på jobbet, är något vi värdesätter på Mellersta Förstadsskolan!

Läs gärna mer om hur vi arbetar: https://malmo.se/Service/Utbildning-och-forskola/Grundskola/Grundskolor/Mellersta-Forstadsskolan.html

Välkommen med din ansökan!

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också!

Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2020-08-10

Övrigt

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så kanske du märker att du till denna tjänst söker på ett nytt sätt, via ett nytt rekryteringssystem. Vi byter rekryteringssystem för att de ska var enklare för dig att söka våra tjänster. Om du har sökt i vårt tidigare system Visma Recruit, och vill återanvända din ansökan i denna rekrytering kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nedan nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
6 apr 2020
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga